Έκλεισε παράρτημα του Παίδων που εξέταζε 7.000 παιδιά το χρόνο λόγω συνταξιοδότησης - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Έκλεισε παράρτημα του Παίδων που εξέταζε 7.000 παιδιά το χρόνο λόγω συνταξιοδότησης

featured image

Έκλεισε παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων στην Καλλιθέα, το οποίο εξέταζε περίπου 7.000 παιδιά τον χρόνο. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε η απαξίωση του, οδηγώντας τη μία κλινική μετά την άλλη σε κλείσιμο, χωρίς καμία μέριμνα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για επαρκή στελέχωση».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο λόγος που κλείνει το παράρτημα είναι ότι η μοναδική παιδίατρος που έμεινε να εργάζεται εκεί… βγήκε σε σύνταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση της τελευταίας παιδιάτρου του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» μπήκε και επίσημα τέλος στη λειτουργία του. Ένα μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε από καμία κυβέρνηση και πλήττει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα των παιδιών σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία.

Το συγκεκριμένο Παράρτημα δημιουργήθηκε ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής σε παιδιατρικές ειδικότητες, λειτουργούσε σε 24ωρη βάση, με Παιδιατρική Κλινική, Χειρουργείο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Οφθαλμολογικό Ιατρείο, Ορθοπεδικό, ΩΡΛ, Οδοντιατρικό, με δωμάτια νοσηλείας σε τρεις ορόφους.


Σταδιακά, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε η απαξίωση του, οδηγώντας τη μία κλινική μετά την άλλη σε κλείσιμο, χωρίς καμία μέριμνα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για επαρκή στελέχωση. Ως αποτέλεσμα το 2011 λειτουργούσαν μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής (χωρίς να νοσηλεύουν) με δύο μόνο παιδιάτρους… Αυτή η συνεχής υποστελέχωση οδήγησε να υπάρχει μια παιδίατρος, όπου μόνο για το έτος 2019 εξέτασε 7.000 παιδιά!

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου με τη συνταξιοδότηση της ανακοινώθηκε και επίσημα η παύση λειτουργίας του τμήματος! Την ίδια στιγμή τα επείγοντα των δύο μεγάλων παιδιατρικών νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγ. Κυριακού» στενάζουν καθημερινά με την αναμονή να φτάνει τις 8 και 9 ώρες!

Η διαχρονική αυτή πολιτική στο χώρο της Υγείας, δηλαδή η υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση, οδηγεί συνεχώς σε κλείσιμο δημόσιων δομών.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει την κινητοποίηση στις 21 Γενάρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας που διοργανώνουν σύλλογοι και ομάδες γυναικών της περιοχής. Διεκδικούμε:

Πλήρη δημόσια και δωρεάν επαναλειτουργία του παραρτήματος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Καλλιθέα, με προσλήψεις μόνιμου επαρκούς ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, επαρκή κρατική χρηματοδότηση και υλικοτεχνική υποδομή με επαρκή αντίστοιχα στελέχωση του κέντρου αποκατάστασης
Υπηρεσίες Υγείας αποκλειστικά δωρεάν, κρατικές και πλήρως στελεχωμένες δομές.
24ωρη παιδιατρική κάλυψη καθημερινά με τις παιδιατρικές ειδικότητες ενταγμένες σε ένα Πρωτοβάθμιο Κέντρο Υγείας, πλήρως αναπτυγμένο με στόχο την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση.
Επόμενο >

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ