Πέτσας: Ξεκάθαρη η στάση των ΗΠΑ, καταδικάζουν το άκυρο μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Πέτσας: Ξεκάθαρη η στάση των ΗΠΑ, καταδικάζουν το άκυρο μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης

featured image

Η στάση της αμερικανικής διπλωματίας είναι ξεκάθαρη. Καταδικάζει το άκυρο μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης και το χαρακτηρίζει προκλητικό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το νέο έτος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το τι προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η στάση της αμερικανικής διπλωματίας είναι ξεκάθαρη. «Καταδικάζει το άκυρο μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης και το χαρακτηρίζει προκλητικό».

«Αυτό που αναμένουμε μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι μια ανάλογη τοποθέτηση σε όλα τα επίπεδα» είπε και πρόσθεσε «Περιμένουμε μετά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο Τραμπ να είναι ξεκάθαρες οι ελληνικές θέσεις που έχουν θετικά αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο» αναφερόμενος στη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας από όλες τις χώρες της ΕΕ για το άκυρο μνημόνιο Τουρκίας -Λιβύης και τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου.


Σε ερώτηση για τον αγωγό East Med και την πρόσκληση συνεργασίας που απηύθυναν οι ηγέτες και στις άλλες χώρες της περιοχής ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «ο αγωγός φυσικού αερίου East Med είναι ένας αγωγός ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας για τους λαούς της περιοχής μας». Τόνισε ότι έχουμε να διανύσουμε μεγάλο δρόμο, που περνάει από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην περιοχή, το οποίο, όπως είπε, χειρίζεται η κυβέρνηση με σύνεση και αποφασιστικότητα, με όλες τις χώρες της περιοχής.

Από εκεί και πέρα όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, αν προχωρήσουν όπως πρέπει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που διεξάγονται, θα μπορέσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση αυτής της ρητορικής, που θα επέτρεπε να λύσουμε το βασικό νομικό μας πρόβλημα το οποίο παραμένει άλυτο δεκαετίες και όχι με ευθύνη της Ελλάδας, συμπλήρωσε.

Για τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει ξεχωριστά τους πολιτικούς αρχηγούς για όλες τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς το θέμα του εκλογικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία θα ήταν προς όφελός του να υπερψηφίσει ένα τέτοιο νόμο.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ