Ο πλουσιότερος Αφρικανός σκέφτεται να αγοράσει την Άρσεναλ - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ο πλουσιότερος Αφρικανός σκέφτεται να αγοράσει την Άρσεναλ

featured image

Έτοιμος να αγοράσει την Άρσεναλ φαίνεται πως είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, Αλίκο Ντανγκότε.

Η περιουσία του Αφρικανού μεγιστάνα αγγίζει τα 8,5 δισεκατομμύρια λίρες. Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων του προέρχεται από την εταιρία παραγωγής τσιμέντου, ενώ παράλληλα κατέχει μετοχές που έχουν κάνουν με το εμπόριο αλατιού και ζάχαρης.

Οι συζητήσεις για την αγορά, αρχικά, αναφέρονταν στο 2020, ωστόσο, η δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα δυιλιστήρια πετρελαίου στον κόσμο από τον ίδιο, ανέβαλε την εξαγορά για το επόμενο έτος, το 2021.

Η απογόητευση των υποστηρικτών της Άρσεναλ για τους εν ενεργεία μεγαλομετόχους της είναι εμφανής και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως πατούν πολύ σπάνια πια στο Emirates για να την παρακολουθήσουν.


Η πιθανή αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους βρίσκει ενθουσιασμένους, καθώς πιστεύουν πως ξημερώνει μια νέα εποχή για την ομάδα.

«Είναι μια ομάδα που θα ήθελα να αγοράσω, αλλά αυτή τη στιγμή η εταιρεία μου τρέχει προτζεκτ της τάξης των 20 δισ. λιρών και θέλω να επικεντρωθώ σε αυτά», δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Προσπαθώ να τελειώσω με το χτίσιμο της εταιρείας και όταν αυτό γίνει, ίσως θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην αγορά το 2021», συμπλήρωσε.

Η αγγλική ομάδα αυτήν την περίοδο δεν βρίσκεται στο καλύτερο «φεγγάρι» της, καθώς μετά τα απανωτά κακά αποτελέσματα βρίσκεται στην πέμπτη θέση, ενώ η πίεση για βελτίωση είναι πολύ μεγάλη μετά και την απόκτηση του νέου προπονητή, Μικέλ Αρτέτα.

Πηγή: gazzetta.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ