Συγκροτείται η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Συγκροτείται η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας

featured image

Τη συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας, με στόχο την προώθηση του εμβληματικού προϊόντος της Ελλάδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για «επίμονη και διαρκή προσωπική προσπάθεια» του υπουργού Μάκη Βορίδη «αλλά και ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Μαραθώνια σύσκεψη επτά ωρών, που έγινε χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Βορίδη, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φέτας, κατέληξε σε συμφωνία, «η οποία επιλύει ένα κρίσιμο ζήτημα που ταλάνιζε τον κλάδο επί σειρά πολλών ετών», όπως αναφέρει το υπουργείο.

«Με παρότρυνση του κ. Βορίδη υπήρξε σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων και συμφωνήθηκε από κοινού να συσταθεί ένα ενιαίο καταστατικό με το οποίο επιλύονται όλα τα ζητήματα που έθεταν, μέχρι σήμερα, προσκόμματα στη σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας.

Περαιτέρω, συμφωνήθηκε η κατάθεση κοινού φακέλου για τη σύσταση και αναγνώριση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η απόσυρση κάθε σχετικού φακέλου που έχει κατατεθεί σε πρότερο χρόνο και εκκρεμεί, καθώς επίσης και η παραίτηση όσων εκ των υπογραφόντων έχουν ασκήσει ένδικα μέσα» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Σύμφωνα με το καταστατικό, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας απαρτίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, τον Σύλλογο Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), την Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων τυριού Φέτας ΠΟΠ (ΟΔΙΠΑΦ) και από τον Κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Προβατοτρόφων Ελλάδας.

«Η παρούσα, πολύ σημαντική εξέλιξη, έρχεται ως επιστέγασμα του πρόσφατου νομοσχεδίου με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για τη σύσταση Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων. Υπενθυμίζεται ότι με Υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2019 καθορίστηκαν τα αναγκαία θέματα και οι λεπτομέρειες για την κατάθεση αιτήσεων αναγνώρισης Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων» προσθέτει το υπουργείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επιπλέον η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας καθώς επίσης και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Aνάπτυξης Γιώργος Στρατάκος.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ