Μεταγραφές τέλος στον Άρη και με τη «σφραγίδα» της FIFA - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Μεταγραφές τέλος στον Άρη και με τη «σφραγίδα» της FIFA

featured image

Η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλε η FIFA στην ΠΑΕ Άρης αλλάζει όλο τον προγραμματισμό των «κίτρινων». Το πλάνο περιλάμβανε αποδεσμεύσεις και κινήσεις ενίσχυσης για τον Ιανουάριο, αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία άλλαξε τη στάση της κι ενώ επί σειρά ετών θεωρούσε πως οι παλιές ΠΑΕ δεν θα μπορούσαν να μεταφέρουν χρέη, πλέον δεν αναγνωρίζει ότι πρόκειται για νέες αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και επί της ουσίας νέα «νομικά πρόσωπα».

Αυτό έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, καθώς δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της ΕΠΟ και για την ακρίβεια ότι οι οφειλές απέναντι σε παίκτες όπως οι Σιστόν, Ούμπιντες και Πορτίγια, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στο ποσό του 1 εκ. ευρώ, είναι άλλης εταιρίας. Γι» αυτόν τον λόγο επέβαλε την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.


Η απάντηση της Παγκόσμιας προς τη Ελληνική Ομοσπονδία ήταν ότι η απαγόρευση ισχύει και πρέπει να εφαρμοστεί. Πρόκειται για τέσσερις περιπτώσεις οφειλών και ένα ποσοστό 5% προσαύξησης κάθε χρονιά. Ουσιαστικά, το ποσό είναι οφειλές συν πρόστιμα. Εκτός από τον Άρη, πάντως, ban έχει δεχθεί και ο Ασπρόπυργος.

Ο Άρης προσπαθεί να λύσει το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε και αυτό δεν μπορεί να γίνει (μόνο) μέσω της ΕΠΟ και της αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας με την Παγκόσμια. Απαιτείται συνάντηση του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ με το αντίστοιχο της FIFA, ώστε να προσκομίσει η τελευταία όλα τα νομικά έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι πρόκειται γι’ άλλη εταιρία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με ομάδα νομικών οι οποίοι εδρεύουν στην Ελβετία και έχουν γνώση του αντικειμένου.

Πηγή: gazzetta.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ