Η ΑΕΚ 1-0 τον Παναθηναϊκό και πήρε ντέρμπι μετά από 13 αναμετρήσεις - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η ΑΕΚ 1-0 τον Παναθηναϊκό και πήρε ντέρμπι μετά από 13 αναμετρήσεις

featured image

Ο Αραούχο συνέχισε την παράδοση του στα ντέρμπι και η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, με το 1-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τελευταία φορά που οι οπαδοί της Ένωσης είχαν πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι, ήταν τον Απρίλιο του 2018. Αντίπαλος ο Παναθηναϊκός και πρωταγωνιστής ο Αραούχο, ο οποίος είχε σκοράρει δύο φορές. Τώρα το έκανε μία αλλά κι αυτή ήταν αρκετή για να πάρουν το τρίποντο οι κιτρινόμαυροι και να κάνουν δικό τους ένα ντέρμπι έπειτα από 13 αποτυχημένες προσπάθειες.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστούν ο Μάσιμο Καρέρα και οι οπαδοί της ΑΕΚ, αφού στο 8″ η συνεργασία των Λιβάια-Κρίστιτσιτς οδήγησε στο 1-0 από το σουτ του Αραούχο. Ήταν ο κατάλληλος σκόρερ για να ζεσταθεί κι άλλο η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, το οποίο αμέσως μετά, στο 11″, λίγο έλειψε να πανηγυρίσει για το 2-0 αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από την κοντινή προβολή του Μάνταλου μετά τη σέντρα του Μπακάκη.

Η Ένωση πατούσε καλύτερα και με το συνεχές πρέσινγκ δυσκόλευε πολύ τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάντως μετά το 20ο λεπτό άρχισε να ανεβαίνει. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε μέτρα στο γήπεδο, ίσως και κατόπιν επιλογής της ΑΕΚ που ήθελε να κρατήσει το σκορ, με αποτέλεσμα να έχει τελικές προσπάθειες αλλά όχι κάποια μεγάλη ευκαιρία.


Αυτή θα ερχόταν στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60″, όταν ο Βράνιες με τρομερό τάκλιν δεν άφησε τον Μακέντα να εκτελέσει από κοντά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Χατζηγιοβάνη πέρασε ελάχιστα άουτ. Ήταν μια ευκαιρία που ουσιαστικά έδειχνε και το πώς κυλούσε το ματς, αφού οι πράσινοι ήταν καλύτεροι, χάρη και στις γρήγορες αλλαγές του Γιώργου Δώνη.

Ο Μάσιμο Καρέρα, αντιθέτως, έδειχνε να κρατάει πίσω την ομάδα του με πρώτο στόχο να κρατήσει το σκορ και αυτό προκαλούσε το σχετικό άγχος στις εξέδρες. Κακώς, όπως αποδείχθηκε, υπό την έννοια πως η ΑΕΚ, έστω έτσι, διατήρησε τη σοβαρότητα της πίσω και κράτησε το 1-0, επιστρέφοντας στις νίκες σε ντέρμπι έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια!

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Βέρντε (68″ Αλμπάνης), Λιβάια (85″ Οικονόμου), Αραούχο (77″ Κλωναρίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (65″ Νάγκι), Μπουζούκης (59″ Ζαχίντ), Μπεκ, Καμπετσής (59″ Μακέντα).

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ