Γεωργιάδης: Πάνω από 3.000 αιτήσεις για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων πέρασε το πρώτο στάδιο - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Γεωργιάδης: Πάνω από 3.000 αιτήσεις για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων πέρασε το πρώτο στάδιο

featured image

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως περισσότερες από 3.000 αιτήσεις για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, πέρασαν το πρώτο στάδιο και αναμένεται να εγκριθούν.

«Πριν από δυο εβδομάδες ήμασταν στους 500. Η άνοδος είναι εμφανής. Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τους 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την επιστολή του Χρήστου Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τον μικρό αριθμό των δανείων που έχουν ρυθμιστεί, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών».

«Είδαμε ποιο είναι το σημείο στο οποίο γίνεται η απόρριψη εκείνων που μπαίνουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε την τράπεζες για το πώς η κυβέρνηση βλέπει το περιβάλλον μετά  την 20η Απριλίου», τόνισε ο υπουργός ανάπτυξης.

Σε ερώτηση για τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup από την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 τις οποίες κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός δήλωσε:


«Ο κ. Βαρουφάκης είναι μια εθνική ντροπή. Αισθάνομαι ντροπή που αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπούσε την Ελλάδα έστω και για αυτό το βραχύβιο διάστημα. Η Ελλάδα είχε έναν υπουργό Οικονομικών ο οποίος όχι μόνο κατέγραφε παράνομα τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά ήθελε να τις παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής και έτσι να καταστήσει συνενόχους στην παρανομία του το σύνολο της ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Τασούλας με το να μην δεχθεί να παραλάβει το προϊόν της παράνομης καταγραφής διέσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας».

Τέλος σχετικά με την υπόθεση Novartis ο υπουργός υπογράμμισε τα εξής: «Από την πρώτη ημέρα της σκευωρίας της Novartis έλεγα ότι ζω για τη στιγμή που θα έρθουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή οι δύο ψευδομάρτυρες και χωρίς κουκούλα θα ρωτηθούν γιατί είπαν όλα αυτά τα ψέματα. Αυτό τώρα γίνεται πραγματικότητα. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα εξεταστούν με τη σειρά ο κ. Μάξιμος Σαράφης και η κ. Αικατερίνη Κελέση από τους εισηγητές των κομμάτων της Προκαταρκτικής Επιτροπής χωρίς κουκούλα. Και θα ερωτηθούν για αυτά που δεν ρωτήθηκαν ποτέ από την κ. Τουλουπάκη. Και ο νοών νοείτω. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ