Κορονοϊός: Ακόμα 44 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Ακόμα 44 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία

featured image

Ακόμα 44 κρούσματα του κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες.

Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο επικεφαλής των αρχών στην επαρχία Χουμπέι


Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας πνευμομίας την οποία έχει προκαλέσει νέος κορονοϊός και στοίχισε μέχρι χθες Τετάρτη τη ζωή σε πάνω από 1.355 ανθρώπους, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

Ο δήμαρχος της Σαγκάης Γινγκ Γιονγκ ορίστηκε νέος γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής του ΚΚ Κίνας στη Χουμπέι, αντικαθιστώντας τον Τζιανγκ Τσαολιάνγκ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 αυξήθηκε χθες σε σχεδόν 60.000 κρούσματα, εκ των οποίων 1.355 θανατηφόρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους στη Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο.

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, απομακρύνθηκαν χθες από τα καθήκοντά τους μετά τις επικρίσεις από την κοινή γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την κρίση.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ