Βρήκε το δαχτυλίδι που είχε χάσει πριν 47 χρόνια και ο τρόπος που βρέθηκε ήταν πραγματικά συγκινητικός - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Βρήκε το δαχτυλίδι που είχε χάσει πριν 47 χρόνια και ο τρόπος που βρέθηκε ήταν πραγματικά συγκινητικός

featured image

Ένα αναμνηστικό δαχτυλίδι αποφοίτησης, που είχε χαθεί στο Πόρτλαντ το 1973, βρέθηκε σε δάσος στη Φινλανδία, μετά από 47 ολόκληρα χρόνια.

Αναμνηστικό δαχτυλίδι: Θαμμένο σε πάρκο με δάσος

 

Ειδικότερα, η Ντέμπρα ΜακΚένα πίστευε πως δεν υπήρχε καμία ελπίδα να ξαναβρεί το δαχτυλίδι που είχε χάσει, όταν το εντόπισε ένας Φινλανδός, θαμμένο μέσα σε πάρκο με δάσος.

 

Το δαχτυλίδι ανήκε στον σύζυγο της 63χρονης Αμερικανίδας, Σον, με τον οποίο έβγαινε μαζί από τα σχολικά χρόνια και ήταν παντρεμένοι για 40 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του το 2017.

 

Προτού φύγει για το κολέγιο, ο Σον της είχε χαρίσει το δαχτυλίδι αποφοίτησής του από το λύκειο. Όμως, εκείνη το ξέχασε σε ένα μαγαζί.

 

Αναμνηστικό δαχτυλίδι: Δάκρυσε από συγκίνηση η ιδιοκτήτρια

 

Η ΜακΚένα δάκρυσε από συγκίνηση την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ξαναπήρε στα χέρια της το δαχτυλίδι, έπειτα από 47 χρόνια.

 

Τον προηγούμενο μήνα η φιλανδική εφημερίδα Ilta-Sanomat είχε γράψει για τον Μάρκο Σααρίνεν που βρήκε ένα δαχτυλίδι, χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων στην Κααρίνα, μια μικρή πόλη στη νοτιοδυτική Φινλανδία.

 

Αρχικά χάρηκε, επειδή συνήθως βρίσκει καπάκια από μπουκάλια, ή άλλα σκουπίδια.

 


 

Αναμνηστικό δαχτυλίδι: Εστάλη ταχυδρομικά στην ιδιοκτήτρια

 

Όμως, μόλις το κοίταξε καλύτερα, είδε ότι πάνω στο δαχτυλίδι ήταν χαραγμένο το όνομα ενός σχολείου, οπότε αποφάσισε να κάνει μια καλή πράξη και να βρει τον ιδιοκτήτη του δαχτυλιδιού.

 

Επικοινώνησε με τον σύλλογο των αποφοίτων και έμαθε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης, αφού στο δαχτυλίδι ήταν χαραγμένη η ημερομηνία αποφοίτησης (1973) και τα αρχικά του Σον ΜακΚένα. Έτσι, το έστειλε ταχυδρομικά.

 

«Είναι πολύ συγκινητικό ότι σε αυτόν τον κόσμο της αρνητικότητας υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι που κάνουν μια προσπάθεια. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον κόσμο και χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους», είπε η συγκινημένη Ντέμπρα ΜακΚένα, σύμφωνα με την Bangor Daily News.

 

Αναμνηστικό δαχτυλίδι: Μυστήριο πως βρέθηκε στη Φινλανδία

 

Όσο το πώς βρέθηκε στη Φινλανδία το δαχτυλίδι, αποτελεί ένα μυστήριο. Ο Σον ΜακΚένα είχε εργαστεί για ένα διάστημα στη χώρα, αλλά πολύ μακριά από την πόλη Κααρίνα. Και επιπλέον, είχε πάει στη Φινλανδία δύο δεκαετίες μετά την απώλεια του δαχτυλιδιού.

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ