Κοροναϊός: Στους 722 έφτασαν οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Στους 722 έφτασαν οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα

featured image

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Ουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει την παρουσία της στο διεθνές σαλόνι κινητής τηλεφωνίας (MWC) της Βαρκελώνης, προκειμένου να διασφαλίσει την «υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων και των επισκεπτών της» μπροστά στον νέο κοροναϊό.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική απουσία, έπειτα από εκείνη της νοτιοκορεατικής LG, στο ετήσιο ραντεβού της κινητής τηλεφωνίας, την ώρα που πολλοί κινεζικοί όμιλοι, μεταξύ αυτών η ZTE και η Huawei, ανακοινώνουν, από την πλευρά τους, δρακόντεια προληπτικά μέτρα για τις ομάδες τους που θα μεταβούν στην Ισπανία με την ευκαιρία της έκθεσης.


«Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας, των πελατών μας και άλλων ενδιαφερομένων είναι η βασική προτεραιότητά μας. Δεν είναι μια απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία, ανυπομονούσαμε για το ενδεχόμενο να παρουσιάσουμε τις τελευταίες καινοτομίες μας στη MWC. Είναι κρίμα, όμως σκεφτόμαστε ότι είναι η πιο υπεύθυνη απόφαση που λάβαμε», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Έρικσον Μπόρχε Έκχολμ, σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Η διεθνής ένωση εταιρειών τηλεπικοινωνιών (GSMA), που οργανώνει το MWC, δεν άργησε να αντιδράσει στην ανακοίνωση, διατυπώνοντας τη λύπη της σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε για «την απόφαση της Ericsson να μην παραστεί στο MWC φέτος, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα του «οικοσυστήματός» μας».

«Η απόφαση της Ericsson έχει ήδη αντίκτυπο στην παρουσία μας και θα μπορούσε να έχει σημαντικότερες επιπτώσεις στο μέλλον», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του GSMA, ενώ προστίθεται ότι η ένωση «παρακολουθεί και αξιολογεί τον πιθανό αντίκτυπο του κοροναϊού στο MWC», διαβεβαιώνοντας ότι «πρώτη μέριμνά της είναι η υγεία και η ασφάλεια των εκθετών μας, των επισκεπτών και του προσωπικού μας».

Η MWC, που θα διεξαχθεί το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου, προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 109.000 ανθρώπους, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ