Πατέρας Βαλεντίν: Το σχέδιο εξαφάνισης της 7χρονης κόρης του, τα ψέματα στην αστυνομία και η γυναίκα μυστήριο - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Πατέρας Βαλεντίν: Το σχέδιο εξαφάνισης της 7χρονης κόρης του, τα ψέματα στην αστυνομία και η γυναίκα μυστήριο

featured image

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν η οποία εχθές Τετάρτη εντοπίστηκε στο Παρίσι καθώς ο πατέρας της είχε μεθοδεύσει το ταξίδι της δηλώνοντας ψευδώς την εξαφάνισή της παραπλανώντας τις Αρχές.

Με τη βοήθεια του δικηγόρου του ο Αμπελκά ( πατέρας της Βαλεντίν) από τα δικαστήρια της Ευελπίδων είπε ο κος Ντουλέζας πως ο πατέρας είναι ψυχικά ράκος, έχει μετανιώσει και το μόνο που επιθυμεί είναι να συναντήσει εκ νέου την κόρη του.

Γιατί ο πατέρας της Βαλεντίν έλεγε ψέματα

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Ντουλέζα ο Αμπελκά δήλωνε στις Αρχές ψευδή στοιχεία  καθώς φοβόταν για τις συνέπειες των πράξεών του. Επίσης,ό,τι έκανε το έπραξε με δική του πρωτοβουλία επειδή ο ίδιος ένιωθε ανεπαρκής στο να μεγαλώσει το παιδί του ενώ επιθυμούσε να ζήσει σε καλύτερες συνθήκες και ευκαιρίες. Αυτός ήταν και ο λόγος που την έστειλε  στο Παρίσι προκειμένου το παιδί να μεγαλώσει με τη συνδρομή της θείας του.

Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης

Ο Αμπελκά  είπε χαρακτηριστικά: «Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του. Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».

Η παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών

Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας αναφέρει ότι  ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.

Η “νεκρή” μητέρα της Βαλεντίν

Ο Αμπελκά  δήλωσε ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία, τη στιγμή που μία γυναίκα στη Γαλλία εμφανίστηκε ισχυριζόμενη πως είναι η μητέρα του παιδιού. Την ώρα μάλιστα, που άπαντες θεωρούσαν πως ήταν «νεκρή», όπως είχε τονιστεί.

Αναμένεται τεστ DNA τόσο για να πιστοποιηθεί η πατρότητα όσο και για να επιβεβαιωθεί κατά πόσο η γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα της μικρής αληθεύουν. Το βέβαιο είναι πως έχουμε να μάθουμε ακόμη πολλά για την εν λόγω υπόθεση…

Η γυναίκα – μυστήριο

Οι Αστυνομικοί, πάντως, την Τετάρτη, σύμφωνα με το OPEN βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη. Κι αυτό γιατί ο Γάλλος σύνδεσμός τους εδώ στην Αθήνα τους ενημέρωσε ότι έχει εμφανιστεί ένας δικηγόρος στη Γαλλία, ο οποίος έχει τηλεφωνήσει στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι είναι πελάτισσά του η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν.

«Το παιδί ζει μαζί με τη μητέρα του στη Γαλλία», σημείωσε ο δικηγόρος στον Γάλλο αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί, με τη σειρά τους, έχουν ζητήσει από τη γυναίκα – μυστήριο να μεταβεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον δικηγόρο της, ώστε να κάνει τεστ DNA και να διαλευκανθεί αν αυτή η γυναίκα είναι πράγματι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν.


Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν, μάλιστα, πως η γυναίκα αυτή έχει φύγει εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την Ελλάδα.

Τι αποκάλυψε η μυστηριώδης γυναίκα

Η γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η βιολογική μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν, σύμφωνα με το CNN Greece και την αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, εμφανίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα του Σαίντ-Ετιέν.

Εξήγησε στους αστυνομικούς ότι αυτή είναι η μητέρα του παιδιού και ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί και εξέταση DNA για να διαπιστωθεί.

Οι Έλληνες αστυνομικοί μαζί με τον Γάλλο σύνδεσμο είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και πάλι με το παιδί, το οποίο, όπως διαπίστωσαν, είναι καλά στην υγεία του και δείχνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο.

Οι ελληνικές Αρχές για να πειστούν ότι πρόκειται 100% για τη μητέρα της Βαλεντίν, αναμένουν και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Όπως τους είπε η γυναίκα, ζουν μαζί με τη Βαλεντίν στην πόλη της Λυόν. Αποκάλυψε, παράλληλα, ότι η ίδια είχε φύγει από το Κονγκό παράνομα πριν από χρόνια και περίμενε κάποια στιγμή ότι με τον ίδιο τρόπο θα έφευγαν για να πάνε στη Γαλλία, ο σύντροφός της και το παιδί.

Ο συγκινητικός διάλογος με την Βαλεντίν

Ο πατέρας της 7χρονης έπειτα από δυο μέρες συνεχούς ανάκρισης ομολόγησε πως το κοριτσάκι βρίσκεται στη Γαλλία με την μητέρα του.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Αυτή του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό φίλη φίλης του. Ισχυρίστηκε ότι το παιδί ταξίδεψε στη Λυών χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση.

Ο ίδιος μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δε γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει. Φέρεται να είπε: «Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 2019 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21 /12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα σας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν, όπου το παιδί του ήταν ευδιάθετο, δεν φαινόταν φοβισμένο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν.

Ακολουθούν οι διάλογοι:

«Εγώ έχω το παιδί. Είναι καλά. Είμαι συγγενής», φέρεται να είπε η θεία της μικρής σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

«Είσαι καλά Βαλεντίν; Με ποιους είσαι εκεί;» φέρεται να ρώτησαν οι αστυνομικοί τη μικρή και εκείνη απάντησε: «Είμαι καλά, είμαι με τη θεία μου».

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον πατέρα της Βαλεντίν να μιλήσει μαζί της ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι καλά.

«Τι κάνεις Βαλεντίν; Είσαι καλά;» φέρεται να ρώτησε ο πατέρας τη μικρή και εκείνη να απάντησε: «Ναι μπαμπά, είμαι καλά».

«Ποιος είμαι εγώ;» συνέχισε ο μπαμπάς και η μικρή απάντησε: «Είσαι ο μπαμπάς μου».

«Θα σε δω σύντομα, σε αγαπώ» φέρεται να είπε ο πατέρας. «Και εγώ σε αγαπώ» απάντησε η Βαλεντίν.

Ποινική δίωξη στον πατέρα

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού με τον έναν από τους συνολικά 7 συλληφθέντες και τρία πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν.

Ειδικότερα, διώκεται για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Και οι επτά παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ