Εξελίξεις στην εξαφάνιση της 7χρονης: Οι αντιφάσεις του πατέρα, οι ύποπτες κινήσεις και τα κινητά φαντάσματα - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Εξελίξεις στην εξαφάνιση της 7χρονης: Οι αντιφάσεις του πατέρα, οι ύποπτες κινήσεις και τα κινητά φαντάσματα

featured image

Η υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών καθώς έχει χαθεί κάθε ίχνος της μικρής και ο πατέρας στις καταθέσεις του φέρεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις.Άλλωστε,  εκλήθη από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών για να δώσει πρόσθετες εξηγήσεις για τοποθεσίες στις οποίες βρέθηκε και για επικοινωνίες που είχε, τις οποίες αρχικώς απέκρυψε από τις  αστυνομικές Αρχές.

Όπως γίνεται πάντοτε ζητήθηκε μέσω εισαγγελικής εντολής να αρθεί το απόρρητο της επικοινωνίας του πατέρα καθώς το κινητό του τηλέφωνο είχε εκπέμπει σήμα στην κεραία του αεροδρομίου Αθηνών και όπως φαίνεται είχε συνομιλήσει  με άλλο  άτομο που επίσης βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Τρεις μέρες αργότερα ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν είχε συνομιλήσει με το κινητό του άτομο που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας  ενώ και εκείνος ήταν στην ίδια περιοχή και αργότερα το σήμα του κινητού του απέδειξε πως είχε βρεθεί για δεύτερη φορά στο αεροδρόμιο.

Εξαφάνιση 7χρονης Βαλεντίν: Σε αντιφάσεις έπεσε ο πατέρας στη μαραθώνια απολογία του

Δραματική τροπή φαίνεται πως παίρνει το θρίλερ της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν της οποία τα ίχνη χάθηκαν από το Παγκράτι την παραμονή των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, η Αστυνομία κάλεσε τον πατέρα της νεαρής κοπέλας χθες, Δευτέρα στην Ασφάλεια προκειμένου να απολογηθεί.

Η απολογία του εξελίχθηκε σε μαραθώνιο καθώς διήρκεσε 33 ώρες.

Οι Αρχές εξετάζουν τον πατέρα ως μάρτυρα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Οι Αστυνομικοί τον πήραν από το σπίτι του στις 09.40 και από εκείνη την ώρα τον κρατούν και τον εξετάζουν εξαιτίας κάποιων αντιφάσεων οι οποίες υπάρχουν και πρέπει να φωτιστούν.

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Κρατείται ο πατέρας της, ζητήθηκε η συνδρομή των γαλλικών Αρχών Οι επικοινωνίες με τα κινητά φαντάσματα και το ταξίδι στη Γαλλία.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία εξαφανίστηκε την προπαραμονή των Χριστουγέννων πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στο Παγκράτι.

Ο πατέρας της προσήχθη μαζί με έξι φίλους του καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στο χώρο που διαμένουν οι επτά άνθρωποι, εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Έχει ζητηθεί και η συνδρομή των γαλλικών Αρχών για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βρίσκεται στη Γαλλία αναφέρει το Star.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση το τελευταία 24ωρο είναι ραγδαίες, καθώς ο πατέρας της 7χρονης καταθέτει στις Αρχές επί δύο μέρες.

Ο μετανάστης από το Κονγκό κατέθεσε εκ νέου, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η κόρη του, καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν πως δεν τους είχε πει όλη την αλήθεια.

Ο ίδιος κλήθηκε να δώσεις εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Οι Αρχές εκτιμούσαν πως η Βαλεντίν φυγαδεύτηκε στη Γαλλία χωρίς όμως να προκύπτει στοιχείο που να το πιστοποιεί

Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις των αρχών, η μικρή Βαλεντίν είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να δείχνει τη μέθοδο και τους λόγους.

Η αστυνομία ερευνά αν συνομιλίες έγιναν με κινητά μιας χρήσης

Αναμένεται η ανάλυση δεδομένων των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ που γίνονται στο κινητό τηλέφωνο του συγκεκριμένου προσώπου. Σύμφωνα δε με την αστυνομία οι  επικοινωνίες του πατέρα έγιναν με δύο νούμερα κινητών που δε συνάδει η αληθινή ταυτότητά τους με τους πραγματικούς κατόχους που δηλώθηκαν κατά την απόκτησή τους.

Η σχέση της ΜΚΟ για την υιοθεσία της Βαλεντίν στην Μυτιλήνη

Την περασμένη Παρασκευή, στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ” Φως στο Τούνελ” , ο πατέρας της 7χρονης μικρής υποστήριξε για πρώτη φορά πως άνθρωποι που σχετίζονται με ΜΚΟ τον είχαν προσεγγίσει, όταν βρισκόταν στη Μυτιλήνη και αργότερα στην Αθήνα προτείνοντάς του να δώσει την κόρη του για υιοθεσία. Κάτι ανάλογο  φέρεται να του είχε πει και η πρώην σύντροφός του, η οποία ζει στον παρόντα χρόνο στη Γαλλία.


Οι υποψίες στρέφονται και στην πρώην σύντροφο του πατέρα

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της 7χρονης και εξετάζεται το ενδεχόμενο, η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας βέβαια χρηματικό αντίτιμο για την πράξη της.

Ο πατέρας μιλάει για απαγωγή

Ο πατέρας υποστηρίζει πως φοβάται ότι κάποιοι απήγαγαν το παιδί του, ωστόσο δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις στο εύλογο ερώτημα γιατί η μικρούλα, λίγο πριν εξαφανιστεί, έλεγε στους συμμαθητές της ότι δε θα ξαναπάει στο σχολείο.

Τι δήλωσε ο ποινικολόγος Βασίλης Ντουλέζας για τον πατέρα και πελάτη του

Ο κος. Ντουλέζας είπε: «Πράγματι ο πελάτης μου βρίσκεται εδώ κι ένα 24ωρο στην Ασφάλεια και εξετάζεται εκ νέου, σε σχέση με την δήλωση του για ΜΚΟ που τον πλησίασε ώστε να δώσει το παιδί του, εν προκειμένω την μικρή Βαλεντίνη, για υιοθεσία».

Και συνεχίζει: «Η ΜΚΟ τον πλησίασε πριν από περίπου 2 χρόνια στην Λέσβο όπου είχε περάσει από την Τουρκία μαζί με το παιδί του. Επίσης, εξετάζονται από τις Αρχές κάποιες πληροφορίες για την πρώην σύντροφό του, η οποία βρίσκεται στην Γαλλία, σε σχέση με την εξαφάνιση ή την απαγωγή της μικρής Βαλεντίν».

Ο κ. Νουλέζας τονίζει ακόμα ότι: «Παράλληλα η έρευνα των Αρχών επικεντρώνεται και στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη μου, καθώς βάση των ευρημάτων της ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας της Βαλεντίν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις κλήσεις που δέχθηκε ή έκανε με το κινητό του τηλέφωνο, σε άτομα στην Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση του 7χρονου παιδιού. Από την πλευρά μου ως άνθρωπος και ως δικηγόρος του, τον συμβουλεύω να καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει και βέβαια να πει την αλήθεια, ώστε να βρεθεί η Βαλεντίν».

Σύμφωνα με τον κ. Ντουλέζα  ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και όπως του εκμυστηρεύτηκε την περασμένη Κυριακή, σκέφτεται ακόμα και την αυτοκτονία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ως άνθρωπος αμέσως έτρεξα να τον στηρίξω, καθώς υπήρχε φόβος να πραγματοποιήσει την απειλή του για το απονενοημένο διάβημα. Είμαι πεπεισμένος από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, πως τα επόμενα 24ωρα θα γνωρίζουμε την αλήθεια, για αυτή την σοβαρή υπόθεση. Επίσης πεποίθηση μου είναι πως τουλάχιστον ο ίδιος δεν έχει βλάψει το παιδί του» .

Το χρονικό της εξαφάνισης

Την παραμονή των  Χριστουγέννων  χάθηκαν τα ίχνη της μικρής Βαλεντίν από το Παγκράτι την ώρα που ο πατέρας της την είχε στείλει σε Μίνι Μάρκετ της περιοχής, προκειμένου να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό για να πιει ένα χάπι, καθώς όπως δήλωσε είχε πονοκέφαλο και του κάνει κακό το νερό της βρύσης στο στομάχι.

Έκτοτε τα ίχνη της μικρούλας χάθηκαν, ενώ και οι κινήσεις του πατέρα της από την αρχή προκάλεσαν ερωτήματα στις Αρχές που ανέλαβαν τις έρευνες, καθώς  ναι μεν την έψαξε την ίδια μέρα μ’ έναν φίλο του αλλά  στην συνέχεια έπεσε για ύπνο πιστεύοντας πως θα επιστρέψει. Βέβαια, την επομένη το πρωί και ενώ το παιδί δεν είχε δώσει ίχνη ζωής ο πατέρας πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε την εξαφάνισή της.

Ας ελπίσουμε η μικρή να είναι ζωντανή και να βρεθεί σύντομα

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ