Κορονοϊός: Κινέζα φοιτήτρια που είχε προσβληθεί πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Σιβηρίας - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Κινέζα φοιτήτρια που είχε προσβληθεί πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Σιβηρίας

featured image

Κινέζα φοιτήτρια του Βιομηχανικού Πανεπιστήμιου της πόλης Τιουμέν, η οποία στις 31 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, έγινε καλά και πήρε εξιτήριο, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Διεύθυνσης υγείας της περιοχής Τιουμέν Ίνα Κουλικόβα κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι όλα είναι καλά. Σήμερα της δώσαμε εξιτήριο», δήλωσε επίσης η επικεφαλής της αρχής προστασίας του καταναλωτή Γκαλίνα Σαρουχό, διευκρινίζοντας ότι η Κινέζα φοιτήτρια «δεν συνιστά κίνδυνο για τους άλλους».

Μαζί με την φοιτήτρια η οποία είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, είχαν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Τιουμέν άλλοι τέσσερις Κινέζοι φοιτητές οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της. «Οι φοιτητές που έφθασαν μαζί της αεροπορικώς, μόλις ολοκληρωθεί η παραμονή τους στην καραντίνα θα πάρουν εξιτήριο, καθώς όλες οι εξετάσεις που έκαναν είναι αρνητικές ως προς τον κορονοϊό,», προσέθεσε η Κουλικόβα.


Η Κουλικόβα δήλωσε επίσης ότι η φοιτήτρια αντιμετωπίσθηκε ως ασθενής προσβληθείσα από οξεία αναπνευστική ιογενή λοίμωξη , καθώς η ασθένεια εξελίσσονταν με ελαφριά κλινική μορφή.

Η Κουλικόβα είπε επίσης ότι οι εξετάσεις που έγιναν σε πολίτες που είχαν απομακρυνθεί από την Κίνα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Τιουμέν είναι αρνητικές.

Συνολικά στις 5 Φεβρουαρίου είχαν μεταφερθεί από την Κίνα 144 Ρώσοι πολίτες με δύο στρατιωτικά αεροσκάφη. Όλοι τους θα παραμείνουν επί 14 μέρες σε θεραπευτική μονάδα που βρίσκεται μέσα στο δάσος και σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πόλη Τιουμέν.

Η Γκαλίνα Σαρουχό, από την πλευρά της, δήλωσε ότι αναλύσεις θα γίνουν και την 10η και 12η ημέρα της παραμονής τους και σε περίπτωση που είναι αρνητικές οι ασθενείς θα μπορούν να πάρουν εξιτήριο.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ