Υπέροχα αμυγδαλωτά, τραγανά από έξω και μαστιχωτά από μέσα, που αξίζει να δοκιμάσετε - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Υπέροχα αμυγδαλωτά, τραγανά από έξω και μαστιχωτά από μέσα, που αξίζει να δοκιμάσετε

featured image

Η συνταγή με τα υπέροχα crispy εξωτερικα αμυγδαλωτά και τη βελούδινη κρέμα θυμίζουν στη λογική  μικρά σάντουιτς. Είναι πολύ νόστιμα γλυκά. Είναι , επίσης, θρεπτικά  και βέβαια θα τα λατρέψουν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας.

Η θρεπτική αξία του αμύγδαλου

Το αμύγδαλο είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε καθώς η μερίδα των 25γρ καλύπτει το 40% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης. Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από την δράση των ελευθέρων ριζών που βλάπτουν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα. Επιπλέον η βιταμίνη Ε ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας την προσβολή του οργανισμού από ιούς και βακτήρια.

Η συνταγή για 40 λαχταριστά αμυγδαλωτά

Υλικά

550 γρ.. αμύγδαλα καβουρδισμένα
320 γρ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγού
1/3 κουτ. γλ. άρωμα πικραμύγδαλου
2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
40 ολόκληρα αμύγδαλα, ωμά

Εκτέλεση:


1. Βάζουμε στην κουζινομηχανή, ή σε μεγάλο μπλέντερ, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, 70 γρ. από την ζάχαρη άχνη, και τα κάνουμε σκόνη, όσο μπορούμε καλύτερα.

2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το πικραμύγδαλο, και το εσάνς βανίλιας, μέχρι να γίνει μια άσπρη γυαλιστερή κρέμα.

3. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα του κορνέ, με μεγάλο στόμιο.

4. Στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα, και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης, σαν μεγάλο καρύδι, και ελαφρώς πλακουτσά.

5. Τοποθετούμε από ένα ωμό αμύγδαλο στο κέντρο σε κάθε μπαλάκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, ή στους 160 – 170 βαθμούς, για 20 – 25 λεπτά, ίσα να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μπορείτε να τα γεμίσετε με βουτυρόκρεμα αμυγδάλου, ή μαρμελάδα, κ.λ.π. ενώνοντας τα δύο-δύο μαζί.

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ