Ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για τη ΔΕΠΑ - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για τη ΔΕΠΑ

featured image

Επιβεβαίωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισης το ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, διευκρίνισε ωστόσο ότι παραμένει ανοιχτό το αν τα ΕΛΠΕ θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αυτόνομα ή από κοινού με την Edison, εταιρεία με την οποία έχουν ήδη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και της ηλεκτροπαραγωγής μέσω της Elpedison.

«Είμαστε σε συζητήσεις, είναι πρώιμο να πούμε αν θα συμμετάσχουμε από κοινού ή μόνοι μας. Είμαστε συνεταίροι οπότε σίγουρα θα γίνει μια συζήτηση μαζί τους», ανέφερε ο κ. Σιάμισιης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της εξαγοράς φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 204 MW στην Κοζάνη.


Τα ΕΛΠΕ ελέγχουν ήδη το 35% της ΔΕΠΑ, η οποία διασπάται σε εταιρείες υποδομών και εμπορίας. Το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ αφορά την εταιρία εμπορίας, με δεδομένη την απόφαση του ομίλου να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του φυσικού αερίου μέσω της ΔΕΠΑ ή άλλου σχήματος. Την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ προκειμένου να εγκριθεί το μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ (που είναι ο πωλητής του υπόλοιπου 35%) τόσο για την από κοινού πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών, όσο και για την συναλλαγή (πώληση ή εξαγορά του υπόλοιπου 65%) που σχετίζεται με την ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ