Οικογένειες στην Κίνα με κορονοϊό πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς ανάρρωσαν - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Οικογένειες στην Κίνα με κορονοϊό πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς ανάρρωσαν

featured image

Ακόμη μια θετική είδηση από το «μέτωπο» του νέου κορονοϊού, καθώς τρία μέλη μιας οικογένειας πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο του Πεκίνου και τους επετράπη να επιστρέψουν στο σπίτι τους σήμερα (14/02), αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε θεραπεία για πάνω από δύο εβδομάδες.

Η περιπέτεια της υγείας της οικογένειας ξεκίνησε όταν οι γονείς του 29χρονου πατέρα, οι οποίοι είναι από την επαρχία Χουμπέι, έκαναν μια σύντομη στάση στην Ουχάν, την εστία της επιδημίας, καθοδόν προς το Πεκίνο για τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Η μητέρα διαγνώστηκε με τον Covid-19 στις 29 Ιανουαρίου, ο γιος της, η σύζυγός του και ο ενός έτους γιος τους διαγνώστηκαν ακολούθως με τον ιό.

«Στην αρχή είχα τρομάξει λίγο, όμως οι φόβοι μου καθησυχάστηκαν, καθώς το ιατρικό προσωπικό μας φρόντισε και μας ενθάρρυνε καθημερινά», είπε η 31χρονη κ. Λιου, σε μια συνέντευξη που οργάνωσε η κυβέρνηση στο νοσοκομείο YouAn στο Πεκίνο, όπου νοσηλεύτηκε το ζευγάρι και ο γιος τους ενός έτους. Πάντως, η κατάσταση της γιαγιάς της οικογένειας δεν έχει γίνει γνωστή.

Την ίδια ώρα, ένα κοριτσάκι εννέα μηνών, μαζί με τη μητέρα του και την αδελφή του, που είχαν νοσήσει από τον νέο κορονοϊό, πήραν επίσης εξιτήριο από το νοσοκομείο Ditan του Πεκίνου.

Το κορίτσι και η οικογένειά του είχαν ταξιδέψει από την Ουχάν στην κινεζική πρωτεύουσα τον περασμένο μήνα. Ο πατέρας της ανέβασε πυρετό στις 20 Ιανουαρίου, μετά την άφιξή τους σε ξενοδοχείο της πόλης. Διαγνώστηκε στη συνέχεια με τον ιό και εισήχθη σε νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι και η μητέρα του εμφάνισαν συμπτώματα στις 25 Ιανουαρίου και μπήκαν στο νοσοκομείο Ditan του Πεκίνου. «Οι γιατροί και οι νοσοκόμες μας φρόντισαν καλά. Είμαστε πολύ τυχερές», δήλωσε η γυναίκα.

Νωρίτερα, πήρε εξιτήριο και ο πατέρας της οικογένειας, αφού ανάρρωσε. Πάντως, η οικογένεια θα μείνει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Πεκίνο, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Η πόλη του Πεκίνου έχει αναφέρει 372 κρούσματα και τρεις θανάτους έως την Πέμπτη (13/02). Εκ των κρουσμάτων, οι 79 είχαν αναρρώσει και επέστρεψαν στο σπίτι τους, σύμφωνα με τη Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου.

Σήμερα, η οικογένεια Λιου ήταν μεταξύ των οκτώ ασθενών που ανάρρωσαν από τον κοροναϊό, που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο YouAn και θα τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι τους για λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, το ποσοστό θνησιμότητας για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επαρχία Χουμπέι ανερχόταν σε 3,1% έως την 3η Φεβρουαρίου και σε 0,16% για την υπόλοιπη χώρα.

«Πλάτη» του ΠΟΥ στο Πεκίνο παρά τις αμερικανικές επικρίσεις

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπερασπίστηκε σήμερα το Πεκίνο, μετά τις αμερικανικές επικρίσεις περί «έλλειψης διαφάνειας» εκ μέρους της Κίνας σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που συνεργάζεται μαζί μας, που προσκαλεί διεθνείς εμπειρογνώμονες, που έχει μοιραστεί τις αλληλουχίες (του ιού), που συνεχίζει να εργάζεται με τον έξω κόσμο, που κάνει δημοσιεύσεις ξανά και ξανά σε αξιόπιστες διεθνείς ιατρικές επιθεωρήσεις», υπογράμμισε ο επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν.

«Θεωρώ ότι αυτό δεν συνάδει με τα σχόλια του κυρίου Κούντλοου, όμως ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του» συμπλήρωσε ο ίδιος, που μίλησε σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις επικρίσεις που διατύπωσε ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες, ο Λάρι Κούντλοου εξέφρασε τη λύπη του για την «έλλειψη διαφάνειας» εκ μέρους της Κίνας, επισημαίνοντας πως αυτό καθιστά δύσκολη την αξιολόγηση των κινδύνων που προκαλεί η επιδημία.

«Είμαστε λίγο απογοητευμένοι για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους των Κινέζων», είπε ο Κούντλοου, υιοθετώντας διαφορετικό τόνο μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Κινέζο ομόλογό του.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ