Αισιοδοξία από τον ΠΟΥ: Τα κρούσματα του κορονοϊού δεν αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς εκτός Κίνας - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Αισιοδοξία από τον ΠΟΥ: Τα κρούσματα του κορονοϊού δεν αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς εκτός Κίνας

featured image

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού δεν εξαπλώνονται με δραματικούς ρυθμούς εκτός της Κίνας, με εξαίρεση τους επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο, που βρίσκεται σε καραντίνα, σε λιμάνι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τον Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών.

Όπως εξήγησε, η αύξηση κατά περίπου 14.000 των κρουσμάτων σε μία ημέρα, που ανακοίνωσε η Κίνα, αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην προσέγγιση να καταγράφονται ασθενείς στην επαρχία Χουμπέι, η μόλυνση των οποίων επιβεβαιώνεται με ακτινογραφία θώρακα κι όχι μονάχα εκείνων που επιβεβαιώθηκαν μέσω αιματολογικών εξετάσεων.

«Είναι καίρια κατανοητό ότι τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα σχετίζονται με ένα διάστημα που πηγαίνει πίσω ημέρες και εβδομάδες και εκ των υστέρων καταγράφηκαν ως κρούσματα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στην αρχή της ίδιας της επιδημίας», επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην έδρα του ΠΟΥ.


«Εκτός των κρουσμάτων στο Diamond Princess δεν βλέπουμε μια δραματική αύξηση στη μετάδοση εκτός της Κίνας», τόνισε ο ίδιος και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σήμερα καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να ανέρχεται σε 219, αν και οι Αρχές γνωστοποίησαν ότι σε ορισμένους από τους ηλικιωμένους επιβάτες θα επιτραπεί να αποβιβαστούν αύριο (14/02).

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ