Θαλασσόκοσμος: Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Θαλασσόκοσμος: Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης

featured image

Όσοι είναι λάτρεις του βυθού της θάλασσας πρέπει να πάνε να επισκεφτούν οικογενειακώς το  Cretaquarium στο Ηράκλειο της Κρήτης. καθώς είναι το  μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Τα 100 διαφορετικά σημεία παρατήρησης

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από απόσταση αναπνοής  μεγάλους θηρευτές καρχαρίες, μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και φαντασμαγορικές μέδουσες με φόντο τα υποθαλάσσια τοπία της Κρήτης, όπως τα βράχια των Ματάλων και το βυθό του Βάι.

Οργανωμένες ξεναγήσεις

Το ενυδρείο υποστηρίζει ξεναγήσεις που γίνονται με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και πρωτοποριακές διαδραστικές εφαρμογές, όπως  προβολές από video projectors, με παρατηρήσεις μικροσκοπικών ειδών με μικροσκόπια και στερεοσκόπια και παρατηρήσεις του εσωτερικού των ενυδρείων με περισκόπιο βαθυσκάφους.

Το θαλάσσιο πάρκο βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης

Η ιδέα της δημιουργίας του Θαλασσόκοσμου ανήκει σε υπαλλήλους του πρώην Ινστιτούτου θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης και ομολογουμένως όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν το θέαμα είναι εκπληκτικό αφήνοντας άφωνους τους επισκέπτες του.

Στόχος του Cretaquarium, που αποτελεί ένα μοναδικό πάρκο έρευνας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής είναι να διαχέει τη γνώση για το θαλάσσιο περιβάλλον.


Ωράριο λειτουργίας

Το φιλόξενο Cretaquarium- Θαλασσόκοσμος παραμένει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμα και σε γιορτές και αργίες για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Κατά τη χειμερινή περίοδο λειτουργίας, από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο το Cretaquarium λειτουργεί 09:30-17:00 ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί 09.30- 21.00.

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ