Στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τι προβλέπει - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τι προβλέπει

featured image

Στη Βουλή βρίσκεται πλέον το νέο ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης επιχειρείται η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), ενώ ενοποιούνται όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς απονομής σύνταξης και εφάπαξ παροχής.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου νόμου, για την ισορροπία του συστήματος και τον οργανωτικό και λειτουργικό του εξορθολογισμό, κρίνεται αναγκαία η ένταξη των δημοσίων λειτουργών, υπαλλήλων και στρατιωτικών, στο ενιαίο αυτό συνταξιοδοτικό σύστημα, ως ιδιαίτερης κατηγορίας ασφαλισμένων.

Σημειώνεται επίσης πως «σε γενικές γραμμές, η προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση συνεπάγεται ένα ψηφιακό ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο τις βασικές συνιστώσες αποτελούν η κατανομή ανάμεσα στη συλλογική και ατομική ευθύνη, η ελευθερία, η ευελιξία, η ανταποδοτικότητα, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη».


Δείτε εδώ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση

Δείτε εδώ τις καταργούμενες ή τροποποιούμενες διατάξεις

Βρούτσης: Οι 19 θετικές διατάξεις του ασφαλιστικού

Στις 19 θετικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού αναφέρθηκε χθες, Κυριακή ο Γιάννης Βρούτσης. 

«Ο ασφαλιστικός νόμος στηρίζεται στην απλότητα, την ευελιξία και την ελευθερία. «Αφήνει στο παρελθόν το νόμο Κατρούγκαλου και δημιουργεί ένα ελκυστικό, ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, που καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους και παρέχει ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας, καθώς και για ειδικές αναπηρίες» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι καμία σύνταξη δεν μειώνεται. Αντίθετα, όπως διευκρινίζει, μέρος των σημερινών συνταξιούχων θα δουν μόνο αυξήσεις.

«Οι πιο ευνοημένοι, όμως, είναι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι, καθώς όλοι θα δουν αύξηση των συντάξεών τους, εφόσον συμπληρώσουν πάνω από 30 χρόνια εργασιακού βίου» αποσαφήνισε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ