Ρούμπιτ: Μας έλειπε το να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ρούμπιτ: Μας έλειπε το να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον

featured image

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και για ακόμα μια φορά ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι ο Αγκούστιν Ρούμπιτ, που μιλώντας στην Euroleague Greece μπόρεσε να υποσχεθεί ένα μόνο πράγμα.

Λίγοι το περίμεναν, αλλά ο Ολυμπιακός φρόντισε να τους βγάλει όλους λάθος, αφού για ακόμα μια φορά έδειξε πάθος και έβγαλε ψυχή στο παρκέ, για να πάρει μια τεράστια νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 72-59. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από την σκληρή ήττα στο Κάουνας και ήθελαν για ακόμα μια φορά να μην δείξουν σημάδια παραίτησης, μέσα στο παρκέ, ακόμα και αν οι δυσκολίες έδειχναν ανυπέρβλητες.

Οι τραυματισμοί ήταν και είναι πολλοί για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, τα βασικά γρανάζια της ομάδας ήταν εκτός και οι υπόλοιποι έπρεπε να βγουν μπροστά και να παλέψουν για να παραμείνουν ζωντανοί στην «μάχη» της 8άδας. Και αυτό έκαναν. Όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ παρακολούθησαν μια μοναδική παράσταση από κοντά, που ήταν γεμάτη ενέργεια, πάθος και μεγάλα καλάθια.

Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά την ρωσική ομάδα, έγινε η μοναδική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο φέτος και έδειξε ότι του αρέσει να βάζει κάτω την «αρκούδα». Σε ακόμα ένα ματς από τα τελευταία εκείνος που ήταν πρωταγωνιστής ήταν ο Ρούμπιτ. Ο Αμερικανός με τον Γιώργο Πρίντεζη παροπλισμένο βγαίνει μπροστά και μετρά συνεχόμενες καλές εμφανίσεις με βοήθεια και στην άμυνα και στην επίθεση.

Ο φόργουορντ της ελληνικής ομάδας είχε σε 27:40″ 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ μάζεψε και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού βρέθηκε στο γυμναστήριο του ΣΕΦ για να κάνει έξτρα προπόνηση δείχνοντας την πρόθεση του για την συνέχεια.

Άλλο πρόσωπο στο Κάουνας, άλλο στο ΣΕΦ κόντρα σε μια εκ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης:

«Νομίζω ότι εκείνο που άλλαξε μέσα σε δύο ημέρες, από την εμφάνιση με την Ζαλγκίρις, είναι το πόσο ψυχή βγάλαμε. Κάναμε τόσα πολλά μπλοκ, τους αναγκάσαμε να κάνουν τόσα λάθη, πιέσαμε την μπάλα, παίξαμε ομαδικά. Σήμερα ήταν διαφορετικά. Αφήσαμε την Ζαλγκίρις να νιώσει πολύ άνετα, τους δώσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά σήμερα τα κάναμε όλα να είναι… άβολα για εκείνους και νομίζω ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά».


Για το τι φταίει και λείπει η σταθερότητα από τον Ολυμπιακό και τους στόχους από εδώ και πέρα:

«Πάντα θέλεις να παίζεις καλά με συνέπεια, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να φτιάξουμε. Δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό. Θέλουμε να πετύχουμε στόχους, να φτάσουμε στους καλύτερους 8 και τα playoffs και πρέπει να συνέλθουμε και να βρούμε έναν τρόπο να κερδίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Συμβαίνει μια ομάδα να το παθαίνει αυτό, αλλά ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να το αλλάξουμε.

Σε αυτή την φάση που είμαστε το να κερδίζουμε ένα παιχνίδι και να χάνουμε το επόμενο δεν θα μας φέρει εκεί που θέλουμε. Τώρα είμαστε πίσω μερικές νίκες, οπότε οφείλουμε να κάνουμε σερί νικών. Βλέπουμε όλοι τι έκανε η Ζαλγκίρις, τι έκανε η Φενέρμπαχτσε, αυτοί είναι στις θέσεις που εμείς θέλουμε να είμαστε, να έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε σε θέσεις 8άδας. Πρέπει να κάνουμε μαζεμένες νίκες και όλα θα αλλάξουν. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

Για τον δικό του ρόλο και αν νιώθει καλύτερα τώρα που πρέπει να κάνει step up:

«Είναι διαφορετικός ο ρόλος μου από αυτό που έκανα όλη την σεζόν, με τον Πρίντεζη να είναι εκτός. Είναι μια ευκαιρία για εμένα. Ο προπονητής άλλαξε, έχουμε διαφορετική στρατηγική και προφανώς αυτό που γίνεται τώρα ταιριάζει στο στιλ μου περισσότερο. Το βλέπω ως μια ευκαιρία για εμένα προσωπικά και εύχομαι όλοι να επιστρέψουν υγιής.

Σίγουρα νιώθω καλύτερα σε κάθε παιχνίδι που παίζω, αλλά κυρίως μου πηγαίνει καλύτερα αυτό το στιλ. Ως ομάδα νιώθουμε καλύτερα, που βοηθάμε ο ένας τον άλλον και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι αυτό έλειπε πιο πολύ, το ομαδικό μπάσκετ και νομίζω ότι αυτό το στιλ είναι καλύτερο από εκείνο της απομόνωσης.

Έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, τίποτα δεν είναι εγγυημένο, αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι θα παλέψω με όλη μου την δύναμη και όπως δείξαμε και σήμερα όλοι θα παλέψουμε, συγκεντρωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα δώσουμε και την καρδιά μας».

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ