Κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess: Περίπου 500 επιβάτες θα αποβιβαστούν από το πλοίο της καραντίνας - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess: Περίπου 500 επιβάτες θα αποβιβαστούν από το πλοίο της καραντίνας

featured image

Περίπου 500 επιβάτες θα εγκαταλείψουν αύριο, Τετάρτη, το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, αφού βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ για τον νέο κορονοϊό, ο οποίος μόλυνε εκατοντάδες ανθρώπους πάνω στο πλοίο, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Ο ακριβής αριθμός (των ανθρώπων που θα φύγουν την Τετάρτη) αλλάζει ακόμη, αλλά θα είναι περίπου 500 άτομα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μόνο εκείνοι που τα αποτελέσματά τους στα τεστ ήταν αρνητικά και δεν είχαν στενή επαφή με άτομο που να έχει μολυνθεί θα επιτραπεί να αποβιβαστούν από το πλοίο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η πλειονότητα θα είναι Ιάπωνες: πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, έχουν ανακοινώσει την επιθυμία τους να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που βρίσκονται πάνω στο πλοίο.

Περίπου 3.700 επιβάτες και μέλη πληρώματος 56 εθνικοτήτων βρίσκονταν αρχικά πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, που τέθηκε σε καραντίνα στις αρχές Φεβρουαρίου στον κόλπο της Γιοκοχάμα κοντά στο Τόκιο, έπειτα από τον εντοπισμό επιβάτη ο οποίος είχε αποβιβαστεί στο Χονγκ Κονγκ πριν αποκαλυφθεί ότι είχε μολυνθεί.

Όλοι είχαν λάβει εντολή να παραμείνουν στις καμπίνες τους για δύο εβδομάδες, όμως αυτό δεν εμπόδισε την εξάπλωση του ιού: τουλάχιστον 542 άτομα έχουν μολυνθεί.

Πρόκειται για την κύρια εστία μόλυνσης του νέου κορονοϊού εκτός Κίνας.

Ο απολογισμός του νέου κορονοϊού έφθασε τους 1.886 θανάτους σήμερα στην ηπειρωτική Κίνα. Εκτός Κίνας, έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι: ένας στο Χονγκ Κονγκ, ένας στις Φιλιππίνες, ένας στην Ιαπωνία, ένας στην Ταϊβάν και ένας στη Γαλλία.


Επιβεβαιωμένο κρούσμα Ρώσου πολίτη

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι μια Ρωσίδα που επιβαίνει στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess –το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά της Ιαπωνίας– για την οποία είχε ανακοινωθεί χθες Δευτέρα ότι διεγνώσθη με τον νέο κοροναϊό δεν έχει προσβληθεί τελικά από τον Covid-19, αλλά ότι ο σύζυγός της, ο οποίος επιβαίνει επίσης στο πλοίο, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον ιό.

Η ρωσική πρεσβεία στο Τόκιο είχε ανακοινώσει χθες Δευτέρα ότι η σύζυγος είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Και οι δύο εισήχθησαν στο νοσοκομείο, προσθέτει η ρωσική πρεσβεία σε σημερινή ανάρτησή της στο Facebook.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ