Αναβολή και στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας λόγω κορονοϊού - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Αναβολή και στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας λόγω κορονοϊού

featured image

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ιταλία λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να είναι έτοιμη για «πάγωμα» όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων για έναν μήνα.

Σύμφωνα με χθεσινό (03/03) δημοσίευμα από το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι ιταλικές Αρχές σκέφτονται τη διακοπή όλης της αθλητικής δραστηριότητας για περίπου 30 ημέρες και μάλιστα αυτό το «λουκέτο» δεν θα αφορά μόνο τις πληγείσες περιοχές, δηλαδή στον Βορρά, αλλά όλη την επικράτεια.

Αυτή την πρόταση έφερε στο τραπέζι η επιστημονική κοινότητα της χώρας, ώστε να φέρουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Η αιτιολόγηση της πρότασης έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι αθλητικές δραστηριότητες φέρνουν πλήθος κόσμου σε αποστάσεις μικρότερης του ενός μέτρου.


Δεδομένα, πάντως, μια διοργάνωση που θα έχει άμεσες επιπτώσεις λόγω του νέου κορονοϊού, είναι το Κύπελλο Ιταλίας. Και αυτό διότι και οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί αναβλήθηκαν.

Έπειτα από διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Μίλαν, στο Τορίνο, που ήταν προγραμματισμένη για απόψε (4 Μαρτίου). Κάτι ανάλογο αποφασίστηκε και για το ματς μεταξύ Νάπολι και Ίντερ στην πρωτεύουσα της Καμπανίας, που θα έκανε σέντρα αύριο (05/03), παρά το γεγονός ότι η περιοχή δεν είναι στην «κόκκινη ζώνη» επικινδυνότητας.

Πάντως, οι επιτελείς των ομάδων συμφωνούν στην απόφαση που λήφθηκε σχετικά με τις αναμετρήσεις αυτές, καθώς κρίνουν ότι βασικότερο όλων είναι η υγεία όλων σε σχέση με την αναδιαμόρφωση του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι, τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων ήταν ως εξής: Μίλαν – Γιουβέντους 1-1 και Ίντερ – Νάπολι 0-1.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ