Το μήνυμα της Παρτιζάν: Η χειρονομία της ΑΕΚ δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Το μήνυμα της Παρτιζάν: Η χειρονομία της ΑΕΚ δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ

featured image

Εχουν περάσει 21 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΚ πήγε στο Βελιγράδι που βομβαρδιζόταν από το ΝΑΤΟ, αλλά η Παρτιζάν δε θα το ξεχάσει ποτέ.

Η 7η Απριλίου είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Ένωση, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο γενικά ενδεχομένως, αφού κατάφερε, έστω για λίγες ώρες, να… νικήσει τις βόμβες που έπεφταν στη σερβική πρωτεύουσα.

Το φιλικό της 7ης Απριλίου 1999 είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για την ΑΕΚ και το ίδιο ισχύει και για την Παρτιζάν, όπως δείχνει και η σχετική ανακοίνωση της.

«Η ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό σωματείο της Παρτιζάν γιορτάζουν τη μνήμη ενός από τα πιο ιστορικά επιτεύγματα του συλλόγου, που ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο, στις 7 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, την άνοιξη του 1999, η ΑΕΚ έπαιξε φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι στις 7 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου 1999.

Ο ευεργέτης αυτής της πρωτοβουλίας ήταν ο κ. Δημήτρης Μελισανίδης, ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, με τη συγκατάθεση του ποδοσφαιρικού τμήματος και, ειδικότερα, του αρχηγού της ομάδας, Ντέμη Νικολαΐδη.


Ήταν ένας επικίνδυνος δρόμος επειδή οι λεγόμενες «έξυπνες» βόμβες που έριξαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Σερβία ήταν υπεύθυνες για πολλούς θανάτους.

Οι Αθηναίοι ταξίδεψαν μέσω της Ουγγαρίας προς το Βελιγράδι και κατά τη διάρκεια της διαδρομής είδαν όλες τις φρίκες του κατεστραμμένου, Νόβι Σαντ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ξεκίνησαν μια μέρα πριν την ομάδα σε μια συνοδεία πέντε λεωφορείων, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, έναν Έλληνα συμπατριώτη, ο οποίος απομάκρυνε την φασιστική σημαία από την Ακρόπολη το 1941.

Ο αγώνας διεξήχθη κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Σερβίας από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, μπροστά από 15.000 οπαδούς, οι δύο ομάδες βγήκαν στο γήπεδο στο γήπεδο, τρέχοντας με ένα σύμβολο στόχο στα μπλουζάκια τους και με ένα πανό με το εξής μήνυμα: «ΝΑΤΟ, τερματίστε τον πόλεμο, σταματήστε τον βομβαρδισμό».

Ο χρόνος περνά, οι άνθρωποι ξεχνούν, αλλά αυτή η χειρονομία των φίλων από την Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Τους ευχαριστούμε για όλα όσα έκαναν για εμάς».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ