Δείτε πως μπορείτς να ξεκλειδώσετε το… κρυφό μυστικό που έχει η NASA στην Google - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Δείτε πως μπορείτς να ξεκλειδώσετε το… κρυφό μυστικό που έχει η NASA στην Google

featured image

Με μία μυστική φράση που φέρνει το διαστημόπλοιο της NASA που συγκρούστηκε με τον αστεροειδή το βράδυ της Δευτέρας, στον… υπολογιστή σας, τιμά η Google το ιστορικό πείραμα της διαστημικής υπηρεσίας.

Έπειτα από χρόνια προετοιμασίας, η NASA ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιό της εμβόλισε με επιτυχία έναν αστεροειδή κινούμενο σε υψηλή ταχύτητα σε μια… πρόβα σε περίπτωση που κάποιος αστεροειδής απειλούσε τη Γη.


Το διαστημόπλοιο με το όνομα DART (σ.σ. βέλος, αλλά και τα αρχικά του προγράμματος Double Asteroid Redirection Test) κατάφερε να εμβολίσει τον αστεροειδή «Δίμορφο» και να τον στείλει 6 εκατ. μίλια μακριά από τη Γη.


Πρόκειται για την πρώτη πραγματική δοκιμή ενός νέου συστήματος πλανητικής άμυνας που θα μπορούσε μια μέρα να χρησιμοποιηθεί και να σώσει τη Γη από έναν αστεροειδή.

Έτσι, η Google για να τιμήσει το ιστορικό επίτευγμα της NASA, έκανε μια προσωρινή προσθήκη στη μηχανή αναζήτησής της. Αν γράψετε «Nasa DART», θα δείτε να εμφανίζεται στις οθόνες σας το διαστημόπλοιο της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ και να… ταρακουνάει τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας!