Παγκοσμίως ρεζίλι η χώρα μας! Πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Παγκοσμίως ρεζίλι η χώρα μας! Πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή

featured image


Mετά την απολογία της στις βελγικές Αρχές, η Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι θα παραμείνει στη φυλακή για έναν τουλάχιστον μήνα η Εύα Καϊλή για το πολύκροτο σκάνδαλο QatarGate.

Η παράταση της προφυλάκισης της 44χρονης Ελληνίδας ευρωβουλευτού στις φυλακές του Χάρεμ θα είναι έως τις 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το βελγικό σύστημα.

Η Εύα Καϊλή είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσα σε 24 ώρες και να βρεθεί εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου σε 15 μέρες, αλλά ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ασκήσει έφεση.

Η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας για την απόφαση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή αναφέρει:

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου».

Πρώτο θέμα η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή σε όλα τα διεθνή Μέσα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της προφυλάκισης της Καϊλή, με τα μεγαλύτερα Μέσα να την έχουν πρώτο θέμα, ενώ δεν έλειψαν και τα έκτακτα για την απόφαση προφυλάκισής της. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η χώρα μας γίνεται πρώτο θέμα για τους εντελώς λάθος λόγους, που την διασύρουν παγκοσμίως.

Η βελγική Le Soir γράφει: «Παρατείνεται για έναν μήνα η κράτηση της Εύας Καϊλή. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση αφού κατηγορήθηκε για έρευνα για διαφθορά». 



Ενώ η γαλλική Le Parisien αναφέρει: «Παραμένει στη φυλακή. Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την κράτηση της Ελληνίδας Εύας Καϊλή, η οποία κατηγορήθηκε αυτόν τον μήνα σε έρευνα για διαφθορά που αφορούσε το Κατάρ και της αφαιρέθηκε το λειτούργημα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Με τον τίτλο «Διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Εύα Καϊλή κρατείται στη φυλακή» σχολιάζει την απόφαση προφυλάκισης η L’ Echo και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Εύα Καϊλή έχει προθεσμία 24 ωρών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης παράτασης της κράτησής της».

Το ιταλικό πρακτορείο ANSA μεταδίδει: «Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, που κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας του Qatargate, θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον έναν μήνα».

Ενώ το Politico έχει τίτλο «Η Εύα Καϊλή θα περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή, αποφάσισε το δικαστήριο». Και ο Guardian φιλοξενεί την είδηση στην αρχική του σελίδα.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...