Κυψέλη: Σε ισόβια καταδικάστηκε η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα – Με τον πατριό του είχαν βάλει τα οστά του σε εργαλειοθήκη - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Κυψέλη: Σε ισόβια καταδικάστηκε η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα – Με τον πατριό του είχαν βάλει τα οστά του σε εργαλειοθήκη

featured image


Ισόβια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην 30χρονη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα, τον οποίο είχε σκοτώσει ο πατριός του και μετέφερε επί 5 χρόνια τη σορό του παιδιού σε βαλίτσα. Ο δολοφόνος είχε αυτοκτονήσει τον Μάρτιο του 2022 μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας όπου κρατούνταν.

Της Άννας Κανδύλη

Ο εισαγγελέας της έδρας, που ζήτησε να επιβληθεί στην μητέρα του αγοριού ποινή 15 ετών, χαρακτήρισε την υπόθεση ως μια από τις πιο οδυνηρές της καριέρας του. «Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο. Μια απίστευτη αδιαφορία. Επικαλείται ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους.

Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πως γίνεται να μην έχει τη στοιχειώδη αντίδραση…Η κατηγορούμενη επί τρεις μέρες βλέπει το παιδί να δέχεται μια απάνθρωπη τιμωρία. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της και δεν κάνει τίποτα. Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφος της έδωσε εντολή να φύγει και θα το τακτοποιήσει. Τι θα τακτοποιήσει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία» σημείωσε ο εισαγγελέας ζητώντας την ενοχή της.



«Εθισμένη» με τα βιντεοπαιχνίδια…

Η κατηγορούμενη κατά την απολογία της προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν είχε ευθύνη για τον θάνατο του παιδιού.

«Εγώ είχα πρόβλημα με βιντεοπαιχνίδια στο κομπιούτερ και καθόμουνα στο κομπιούτερ. Του έλεγα να σταματήσει να χτυπάει τον Αντρέα. Ένας φίλος του όμως του έδινε συμβουλές να τον χτυπάει με ζώνη. Εγώ έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία. Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο τσατ, έπαιζα παιχνίδια δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου. Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδούπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην Αστυνομία ότι εσύ το έκανες. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα, ο Μάριος μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είναι η καλύτερη λύση, είπε, και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο. Μου έδειξε που έθαψε το παιδί» είπε μεταξύ άλλων η κατηγορουμένη που επαναλάμβανε ασταμάτητα ότι «δεν έβαλε χέρι στο σκότωμα του παιδιού».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...