Μια ολόκληρη γειτονιά έκανε πρόωρα Χριστούγεννα για ένα δίχρονο παιδί που πεθαίνει από καρκίνο - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Μια ολόκληρη γειτονιά έκανε πρόωρα Χριστούγεννα για ένα δίχρονο παιδί που πεθαίνει από καρκίνο

featured image

Πριν από πέντε εβδομάδες οι γονείς του Brody Allen από το Οχάιο έμαθαν πως ο 2 ετών γιος τους πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και πως δεν έχει παραπάνω από δύο μήνες ζωής. 

Συνειδητοποιώντας πως προφανώς ο Brody δεν θα καταφέρει να απολαύσει άλλα Χριστούγεννα, μια γιορτή που ο ίδιος λατρεύει, αποφάσισαν να τα γιορτάσουν λίγο νωρίτερα, οπότε στόλισαν κανονικά δέντρο προσθέτοντας διάφορα στολίδια στο σπίτι, και μια ολόκληρη γειτονιά ακολούθησε το παράδειγμά τους.

«Στο μυαλό του είναι Χριστούγεννα. Ξύπνησε μια μέρα και είδε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δεν έχει ιδέα πως δεν είναι όντως Χριστούγεννα. Απλώς το απολαμβάνει», είπε η McKenzie Allen, η 21χρονη αδερφή του.

MADDIE MCGARVEY/NYT

Η υγεία του Brody έχει επιδεινωθεί τόσο που πλέον δεν έχει ούτε στο ελάχιστο την ενέργεια ενός παιδιού στην ηλικία του και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δεξί χέρι και πόδι του. Ωστόσο λατρεύει να βγαίνει έξω και συνεχίζει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τα αδέρφια του, που τον κάνουν βόλτες μέσα στο μικρό κόκκινο βαγονάκι του, ενώ είναι τυλιγμένος με μια κουβέρτα και μια κουκούλα να του καλύπτει το κεφάλι.

Στις βόλτες του, ο μικρός Brody βλέπει φουσκωτούς ήρωες της Disney, χιονάνθρωπους, έναν Άγιο Βασίλη, χριστουγεννιάτικα δέντρα και γενικά μια ολόκληρη γειτονιά που έχει βάλει χριστουγεννιάτικα στολίδια στα σπίτια της για χατίρι του.

MADDIE MCGARVEY/NYT

«Πρόσφερα στην μητέρα του ένα γιογιό του εγγονού μου, που πλέον πηγαίνει μόνος του τουαλέτα, και μου είπε πως δεν θα το χρειαστεί γιατί ο Brody έχει καρκίνο. Συγκλονίστηκα, μου ράγισε την καρδιά. Οπότε είπα στον σύζυγό μου, “Έχουμε ένα σωρό πράγματα, ας στολίσουμε κι εμείς”», λέει μια 74χρονη γειτόνισσα της οικογένειας.

Η οικογένεια του αγοριού έμαθε πρώτη φορά για τον καρκίνο του τον περασμένο Μάιο μετά τα έντονα παράπονά του για ζαλάδες, κάτι που αρχικά οι γιατροί απέδωσαν σε μόλυνση του αυτιού. Μετά από πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, αποκαλύφθηκε πως ο Brody έχει τέσσερις όγκους.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, πρόκειται για μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, την οποία το παιδί αποδείχθηκε πως είχε από τότε που γεννήθηκε. «Ήταν μέσα του όλον αυτόν τον καιρό, ένα κομμάτι του ποιο είναι», είπε ο 45χρονος Todd Allen.

Στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε, του έδωσαν την πιο ισχυρή μορφή χημειοθεραπείας αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού οι υπάρχοντες όγκοι του αγοριού αυξήθηκαν κατά 30 τοις εκατό, ενώ εμφανίστηκε κι ένας πέμπτος.

MADDIE MCGARVEY/NYT

Όταν οι δικοί του πληροφορήθηκαν πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, αποφάσισαν απλώς να κάνουν όσο πιο ευτυχισμένες μπορούσαν τις τελευταίες ημέρες του. Κάπως έτσι ήρθε η ιδέα να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μέσα στον Σεπτέμβρη.

Επειδή όμως δεν είχαν πολλά στολίδια, έφτιαξαν μια σελίδα στο Facebook ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες και η ανταπόκριση ήταν τεράστια και συγκινητική. Εκτός από στολίδια ο κόσμος στέλνει επίσης στον Brody πολλά δώρα και γλυκίσματα. «Χτες μόνο λάβαμε 25 χριστουγεννιάτικες κάρτες», λέει η μητέρα του.

MADDIE MCGARVEY/NYT

Στις 23 Σεπτεμβρίου έχουν διοργανώσει και μια μικρή παρέλαση, όπου θα «εμφανιστούν» ένας Άγιος Βασίλης πάνω σε πυροσβεστικό όχημα, διάφορα άρματα και πολλοί σούπερ ήρωες. «Θέλαμε απλώς να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για την οικογένεια γιατί έχουν περάσει πάρα πολλά», λένε οι γείτονες.

Ο Brody έχει καλές και άσχημες μέρες αλλά με αυτήν την κίνηση, σίγουρα έχει και πολλές όμορφες στιγμές. «Είναι πολύ συγκινητικό γιατί ξέρω πως θα είναι τα τελευταία του Χριστούγεννα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά χαίρομαι να βλέπω τον ενθουσιασμό στα μάτια του. Το κάναμε απλώς για είναι χαρούμενος», λέει η μητέρα του.

Με πληροφορίες από New York Times

[lifo.gr]