Γυναίκα έχασε τα δίδυμα αγόρια της στις 24 εβδομάδες της εγκυμοσύνης αλλά λέει πως νιώθει ακόμα «μαμά» - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Γυναίκα έχασε τα δίδυμα αγόρια της στις 24 εβδομάδες της εγκυμοσύνης αλλά λέει πως νιώθει ακόμα «μαμά»

featured image

Μια μητέρα που τα δίδυμα μωρά της πέθαναν στις 24 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της, παρακαλεί τους ανθρώπους να την αποκαλούν ακόμη “μαμά”.

Η 29χρονη Hannah Griffin, πέταξε στα σύννεφα όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, τον Οκτώβριο του 2017. Και η χαρά διπλασιάστηκε για εκείνη και τον 37χρονο αρραβωνιαστικό της, τον Matt Carver, όταν ανακάλυψαν ότι περίμεναν δίδυμα.

Heartbroken mother Hannah Griffin, who lost her twin boys at 24 weeks says that she still considers herself a mum and wants to encourage people to talk to her about her children 

Αλλά το ένα μωρό, ο Bowen, μεγάλωνε λιγότερο από τον αδελφό του, τον Hartley, και, καθώς μοιράζονταν τον ίδιο πλακούντα, η ροή αίματος μεταξύ τους έγινε ανισόρροπη.

Με την επιδείνωση της κατάστασης του Bowen, η Hannah, από το Calne του Wiltshire, αποφάσισε με βάση τις υποδείξεις του γιατρού της να υποβληθεί σε μία επέμβαση με λέιζερ.

She and partner Matt Carver (pictured together) were over the moon when they discovered they were expecting twins but soon discovered that baby Bowen was growing slower than brother Hartley 

“Έπρεπε να την κάνουμε γιατί ο είχε Bowen ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης και εάν συνέβαινε κάτι σε αυτόν, θα μπορούσε να επηρεάσει και τον Hartley.”

“Δεν μπορούσαμε να μην το κάνουμε αυτό. Και τα δύο μας αγόρια χρειάζονταν ο ένας τον άλλον για να επιβιώσουν.”

At 24 weeks the couple discovered that Bowen had died and Hannah had an emergency C Section to deliver both children, and Hartley died 15 minutes later. Pictured: Memorial casts that the couple had made of their children 

Όσο περνούσε ο καιρός, η Hannah και ο Matt περίμεναν με ανυπομονησία – μέχρι τις 9 Μαρτίου του 2018, όταν η Hannah ξύπνησε και ένιωθε «άδεια».

Στο νοσοκομείο έμαθαν ότι ο Bowen είχε πεθάνει και ο Hartley απεβίωσε μερικά λεπτά μετά τη γέννησή του με καισαρική τομή.

Hannah was discharged from hospital two days later leaving on Mother

“Είναι φρικτό ότι οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτό. Είμαι ακόμα μαμά, ακόμα κι αν δεν είναι σωματικά εδώ τα παιδιά μου.”

Η Hannah και ο Matt ήταν ενθουσιασμένοι τον Οκτώβριο του 2017 όταν έμαθαν ότι περίμεναν μωρό και η χαρά τους διπλασιάστηκε λίγο καιρό αργότερα, όταν έμαθαν ότι περίμεναν δίδυμα. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανακοίνωσαν στην οικογένειά τους τα ευχάριστα νέα, όμως τα δυσάρεστα ήρθαν λίγες μέρες αργότερα…

Hannah is now keen to get other mother

Όταν ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι η εγκυμοσύνη ήταν δύσκολη, η Hannah έκανε ό,τι χρειαζόταν για να βεβαιωθεί ότι όλα πήγαιναν καλά. Αλλά δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα έπρεπε…

“Ένιωσα σαν να ήμουν η μόνη  που το περνούσε, αλλά δεν είμαι. Μακάρι αυτόν τον πόνο να μην τον ένιωθε κανένας άλλος, αλλά είναι παρήγορο να ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που με καταλαβαίνουν.”

“Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα σε νοσοκομεία για να ενημερωθούν οι γονείς για τις επιλογές υποστήριξης που έχουν.”