Οι διμερείς επενδύσεις μεταξύ Κίνας και Γερμανίας ξεπερνούν τα 40 δισ. δολάρια - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Οι διμερείς επενδύσεις μεταξύ Κίνας και Γερμανίας ξεπερνούν τα 40 δισ. δολάρια

featured image

Οι διμερείς επενδύσεις μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας ξεπερνούν τα 40 δισ. δολάρια, σύμφωνα με αξιωματούχο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου (MOC).

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 40ή επέτειο από την Διακυβερνητική Συμφωνία Κίνας-Γερμανίας για την Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία, μια σημαντική συμφωνία που ενίσχυσε τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διμερής συνεργασία διευρύνεται σε νέους τομείς και σε υψηλότερο επίπεδο, δήλωσε ο Λι Γιονγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της Υπηρεσίας Προώθησης των Επενδύσεων στο υπουργείο Εμπορίου, σε επενδυτικό φόρουμ που έγινε χθες στο Τσινγκντάο, στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ.

Η αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών ανήλθε στα 168,1 δισ. δολάρια το 2017, αντιστοιχώντας σχεδόν στο 30% του εμπορίου της Κίνας με την Ευρώπη. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας για δύο συνεχή χρόνια, σύμφωνα με τον Λι.

Με την επιταχυνόμενη αστικοποίηση της Κίνας και την αύξηση του πληθυσμού μεσαίου εισοδήματος στη χώρα υπάρχει μια ακμάζουσα καταναλωτική αγορά. Η κινεζική κυβέρνηση ανοίγει περισσότερο την οικονομία της χώρας και εργάζεται για να προστατεύσει τα δικαιώματα των ξένων επιχειρήσεων στην Κίνα, δήλωσε ο Λι.

Από το 2013, η Κίνα έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή επενδύσεων στη γερμανική βιομηχανία ηλεκτρονικών, με τα επενδυτικά έργα να καλύπτουν διάφορους τομείς παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στον κλάδο αυτό, σύμφωνα με την κρατική γερμανική υπηρεσία Germany Trade & Invest.