Δίδυμοι αδερφοί έκαναν επέμβαση αλλαγής φύλου την ίδια ημέρα - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Δίδυμοι αδερφοί έκαναν επέμβαση αλλαγής φύλου την ίδια ημέρα

featured image

Κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και σκέφτομαι: “Ουάου! Είμαι τελικά εγώ. Αυτό είμαι. Αυτό έπρεπε να είμαι”» αναφέρει ο Jace Grafe.
Δύο ομοζυγωτικά δίδυμα αδέρφια, ο Jack και ο Jace Grafe δηλώνουν πως επιτέλους «πέρασαν στην άλλη πλευρά», στη μεγαλύτερη διαδρομή της ζωής τους, μέχρι τώρα.
Οι δύο δίδυμοι είναι αχώριστοι, μοιράζονται τους ίδιους φίλους, τα ίδια ενδιαφέροντα, ακολουθούν ακόμα και την ίδια καριέρα, καθώς δουλεύουν ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε γειτονικές κομητείες της ανατολικής Τζόρτζια των ΗΠΑ. Ο Jace μόλις μπήκε στη σχολή αστυνομικών και ο Jack ελπίζει να ακολουθήσει.
Μεγαλώνοντας σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, ως μαθητές ενός ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου, τα δίδυμα δεν είχαν ξανακούσει ποτέ τη λέξη «transgender» μέχρι τα 14 τους. Όταν όμως έγιναν 15 χρονών, τότε εξομολογήθηκαν επιτέλους ο ένας στον άλλο πώς ένιωθαν. Ήταν μια στιγμή που θα θυμούνται για πάντα.
Όμως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι, όταν γεννήθηκαν, πριν από 23 χρόνια. «Ήμουν η Jaclyn τότε» λέει ο Jack και ο Jace συμπληρώνει πως τον έλεγαν Jennifer. To βιολογικό φύλο και των δύο αδερφών ήταν το γυναικείο, όμως οι ίδιοι ποτέ δεν ένιωσαν γυναίκες.
«Είναι σαν να βρίσκεσαι στη φυλακή, όμως βρίσκεσαι στο ίδιο σου το σώμα. Όσο μεγάλωνα γινόταν και πιο δύσκολο. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι για το υπόλοιπο της ζωής μου, απλά δεν μπορούσα» εξομολογείται ο Jack.
Παρόλο που τα δίδυμα ήταν ανέκαθεν πολύ κοντά μεταξύ τους, φοβούνταν πολύ να εξομολογηθούν ο ένας στον άλλο τον γολγοθά που βίωναν. «Ο φόβος σε κρατάει μακριά από όλα. Είναι ο λόγος που με κράταγε μέσα στο κουτί μου» εξηγεί ο Jack.
Φωτο: Fox5Atlanta Μεγαλώνοντας σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, ως μαθητές ενός ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου, τα δίδυμα δεν είχαν ξανακούσει ποτέ τη λέξη «transgender» μέχρι τα 14 τους. Όταν όμως έγιναν 15 χρονών, τότε εξομολογήθηκαν επιτέλους ο ένας στον άλλο πώς ένιωθαν. Ήταν μια στιγμή που θα θυμούνται για πάντα.
H ταυτότητα φύλου των trans ατόμων μπορεί να είναι γενετικά προκαθορισμένη, σύμφωνα με νέα έρευνα
H ταυτότητα φύλου των trans ατόμων μπορεί να είναι γενετικά προκαθορισμένη, σύμφωνα με νέα έρευνα
«Με εκείνον δίπλα μου, ένιωθα ασφάλεια. Ο ένας πρόσεχε τον άλλον» λέει σήμερα ο Jack για τον αδερφό του. «Νιώθω πως ο ένας έσωσε τον άλλο από πολλές σκοτεινές και καταθλιπτικές στιγμές. Υπάρχουν φορές που αναρωτιέμαι πώς θα ήταν αν δεν τον είχα εκεί, αν ήμουν μόνος μου, αν θα έκανα αυτοκτονικές σκέψεις. Δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό αλλά είναι πολύ πιθανό. Σίγουρα όμως θα ήμουν μόνος μου».
Μέχρι την αποφοίτησή τους από το σχολείο, ο Jack και ο Jace συνέχιζαν να ζουν ως κορίτσια. «Μόλις όμως έφυγα από εδώ, έκοψα τα μαλλιά μου και άλλαξα τα ρούχα μου» θυμάται ο Jace. Στα 21 τους και με διαφορά μιας εβδομάδας, οι δίδυμοι άρχισαν ορμονοθεραπεία για να αποκτήσουν βαθύτερη φωνή και πιο αρρενωπή εμφάνιση.
Φωτο: Fox5Atlanta
Το περασμένο καλοκαίρι έκαναν το τελευταίο βήμα στη μετάβασή τους, καθώς υποβλήθηκαν σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου την ίδια μέρα του Αυγούστου.
Πλέον, μετά την επέμβαση, μπορούν και νόμιμα να αλλάξουν τα χαρτιά τους στην Τζόρτζια και το δίπλωμα οδήγησής τους αναγράφει «άρρεν» στο φύλο.
Δύο μήνες μετά την επέμβαση, τα αδέρφια θεωρούν πως είναι η πιο σημαντική απόφαση που έχουν πάρει ποτέ. «Είναι η μεγαλύτερη ανακούφιση που μπορείς να νιώσεις» λέει ο Jack και ο Jace συμπληρώνει πως νιώθει επιτέλους ότι το σώμα του τού ανήκει: «Είμαι επιτέλους τέλειος. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που πλέον μπορώ να κυκλοφορώ και να είμαι ακριβώς όπως ονειρευόμουν για τόσο καιρό».
Με πληροφορίες από το Fox5Atlanta.
[lifo.gr]