Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία

featured image

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 35 λεπτά, δηλαδή στα 9,19 ευρώ ανά ώρα στην αρχή του επόμενου έτους και στη συνέχεια στα 9,35 ευρώ από το 2020, συμφώνησε το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο. Μια κίνηση που προσβλέπει στο να τονωθεί η κατανάλωση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η αύξηση, που προτάθηκε από επιτροπή τον Ιούνιο, σηματοδοτεί τη δεύτερη για τον εθνικό κατώτατο μισθό που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ το 2015. Αρχικά, ορίστηκε στα 8,50 ευρώ ανά ώρα, ενώ το 2017 αυξήθηκε στο σημερινό επίπεδο των 8,84 ευρώ.

Η αύξηση θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους ή και περισσότερους. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 1,4 εκατ. άνθρωποι έλαβαν τον κατώτατο μισθό πέρυσι τον Απρίλιο και ότι άλλοι περίπου 800.000 άνθρωποι κέρδισαν λιγότερα παρόλο που πληρούσαν τις βασικές προϋποθέσεις για να λάβουν τον κατώτατο μισθό.

Οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξάνονται και τα επιπλέον χρήματα στις τσέπες των καταναλωτών, μαζί με την υψηλή απασχόληση και το χαμηλό κόστος δανεισμού, στηρίζουν τις δαπάνες των νοικοκυριών, που αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, ενώ προσφέρουν προστασία απέναντι στους κινδύνους που σχετίζονται με το εμπόριο και προκαλούνται από την αύξηση του προστατευτισμού.