Πρύτανης κατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πρύτανης κατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

featured image

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ο πρώην πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστας Μουτζούρης.

Την υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο ίδιος με συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι κατέρχεται «ως ανεξάρτητος τεχνοκράτης υποψήφιος». «Ο περιφερειάρχης δεν είναι απλά μια πολιτική θέση, είναι θέση ευθύνης και θέλουμε να παραγάγουμε έργο» τόνισε ο κ. Μουτζούρης, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεύτερου βαθμού τον ερχόμενο Μάιο.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη στήριξη της σημερινής περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου από τη Νέα Δημοκρατία που ανακοίνωσε πριν μέρες ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, προκάλεσαν συζητήσεις, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Μουτζούρης ήταν στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενώ τόσο στο τραπέζι στο οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του όσο και στο κοινό της συγκέντρωσης παραβρέθηκαν κορυφαία κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ιδιαίτερα, από τον περίγυρο του βουλευτή του κόμματος Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος, όπως υποστήριξε μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Μουτζούρης, στηρίζει την υποψηφιότητα του. Παρά ταύτα ο κ. Μουτζούρης έσπευσε να δηλώσει πως «τιμά τη ΝΔ σε όλες της τις αποφάσεις».

Στην ίδια εκδήλωση, ο Παναγιώτης Τσακίρης πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Μυτιλήνης της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς αμφισβήτησε ουσιαστικά την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίξει την κ. Καλογήρου υποστηρίζοντας ότι «δε θα υπάρξουν πιέσεις. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τα τοπικά στελέχη να εκφράσουν την άποψή τους (για το πρόσωπο που προτείνουν να στηρίξει η Ν.Δ για περιφερειάρχη). Η ΝΔ περιμένει από μας να απαντήσουμε ποιόν υποστηρίζουμε».

Επίσης, ο Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε τη στήριξη της υποψηφιότητας του «από την οικογένεια Παπαγιαννίδη». Ο εν αποστρατεία ναύαρχος Δημήτριος Παπαγιαννίδης υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες προεκλογικές περιόδους έσπευσε με ανακοίνωσή του να κάνει γνωστό ότι στηρίζει την επίσημη υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας για τη περιφέρεια βορείου Αιγαίου.

Όπως αναμενόταν, θέμα βαρύτητας για τον κ. Μουτζούρη είναι και το προσφυγικό ζήτημα. Δεδομένης της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» από πολλούς παριστάμενους αλλά και την ανακοίνωση της θέσης του συμβούλου του σε θέματα μεταναστευτικού του απόστρατου αξιωματικού Λευτέρη Παπαϊωάννου του οποίου οι απόψεις έχουν συζητηθεί, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι «στο ανομοιογενές μείγμα των ανθρώπων που βρίσκονται στα νησιά μας, βρίσκονται και λαθρομετανάστες και πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, εγώ όμως σαν ακαδημαϊκός, δε χρησιμοποιώ αυτό τον όρο και θέλω να βλέπω τα πράγματα με μια ελευθερία». Στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Κώστα Μουτζούρη παρέστη και εξέφρασε τη στήριξή του ο πρώην βουλευτής, δήμαρχος και νομάρχης Δημήτρης Βουνάτσος.