Εξηγήσεις για τη μη μείωση του δημόσιου χρέους ζητά η ΕΕ από την Ιταλία - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Εξηγήσεις για τη μη μείωση του δημόσιου χρέους ζητά η ΕΕ από την Ιταλία

featured image

Ο υπεύθυνος της διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, με επιστολή του προς την Ιταλία, ζητά από την κυβέρνηση της Ρώμης να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μειώνεται, όπως έχει προγραμματιστεί, το δημόσιο χρέος.

Η επιστολή, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, απευθύνεται προς τον υπουργό οικονομικών Τζοβάννι Τρία, ο οποίος έκανε γνωστή και την είδηση. Ο Μπούτι ζητά από την Ιταλία να απαντήσει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, όταν λήγει και η διορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ρώμη, για «διόρθωση» των προβλέψεων του νέου προϋπολογισμού, σε ότι αφορά το έλλειμμα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

«Διόρθωση» η οποία θεωρείται δεδομένο, πλέον, ότι δεν θα υπάρξει, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο στην διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της κυβερνητικής συμμαχίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων.

Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό, πάντως, ότι η παρόμοιες επιστολές είχαν αποσταλεί και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, και ότι η απάντηση πρόκειται να είναι έτοιμη εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας.