Αυγενάκης: Αν ο Τσίπρας πιστεύει στην αναθεώρηση του Συντάγματος τότε να δεχθεί τις προτάσεις μας - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αυγενάκης: Αν ο Τσίπρας πιστεύει στην αναθεώρηση του Συντάγματος τότε να δεχθεί τις προτάσεις μας

featured image

«Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος, τότε να δεχθεί και τις δικές μας προτάσεις, ώστε να είναι αναθεωρητέα όλα τα άρθρα. Και όταν έρθουν οι εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι θέλει αυτό το κόμμα που έχει ζητήσει την αναθεώρηση του άρθρου 16, 106, 103, 101 και το άρθρο 110», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον Σκάι, και εξήγησε:

«Εμείς προτείνουμε, επιτέλους, να αλλάξει το άρθρο 16 γιατί είναι αδιανόητο να απαγορεύεται στην Ελλάδα η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Προτείνουμε ακόμα την αλλαγή του άρθρου 106 το οποίο πρέπει να αναθεωρηθεί με στόχο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

Άλλο παράδειγμα είναι το άρθρο 103 για τη ενίσχυση της διοικητικής, αλλά και της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων. Αυτό άλλωστε υπηρετεί και η πρόταση μας για την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους για την οποία βέβαια δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση.

Επίσης το 101 το οποίο θα πρέπει να αλλάξει προκειμένου να διασφαλιστεί συνταγματικά όχι μόνον η αξιολόγηση, αλλά και η αξιοκρατία στο Δημόσιο, ενώ εμείς επιμένουμε και στην ανάγκη αλλαγής ακόμη και του άρθρου 110 προκειμένου να απλοποιηθεί η ίδια η διαδικασία των μελλοντικών συνταγματικών αναθεωρήσεων.