Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον Α.Σ. «ΣΥΚΙΚΗ» - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον Α.Σ. «ΣΥΚΙΚΗ»

featured image

Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (Α.Σ.) «ΣΥΚΙΚΗ» ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγική διαδικασία της καλλιέργειας σύκων, αλλά και την αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος.

Η «ΣΥΚΙΚΗ» ιδρύθηκε το 1953 με έδρα το Δημοτικό διαμέρισμα Σπερχογείας Καλαμάτας και παραλαμβάνει άνω του 90% της παραγόμενης ποσότητας όλων των συκοπαραγωγών της Νοτίου Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία). Ο Συνεταιρισμός συγκροτήθηκε με βασικό στόχο τη συστηματική και προγραμματισμένη στήριξη των παραγωγών σύκου μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του τελικού προϊόντος τους, της αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων αλλά και την εμπορία υψηλής ποιότητας προϊόντων σύκου.

Η «ΣΥΚΙΚΗ» διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο συσκευασίας και επεξεργασίας ξηρών σύκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας με ετήσια δυναμικότητα άνω των 4.000 τόνων. Οι  εγκαταστάσεις της αποτελούνται από συγκρότημα υγιεινής συντηρήσεως τυποποιημένων σύκων και συκόπαστας πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2015, ISO 22000:2005 και IFS, όπου σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους γίνεται η τελική διασφάλιση των συσκευασμένων και έτοιμων για εξαγωγή σύκων. Επίσης υπάρχουν γεωγραφικά κατανεμημένες μονάδες παραλαβής και συντήρησης σύκων στις συκοπαραγωγικές περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Με ιδιαίτερη έμφαση στον εμπορικό τομέα και έντονο το στοιχείο της εξωστρέφειας η «ΣΥΚΙΚΗ» διοχετεύει την παραγωγή της κυρίως στη διεθνή αγορά (περίπου το 95%) και δευτερευόντως στην εγχώρια. Σε εθνικό επίπεδο ο Συνεταιρισμός αποτελεί πρότυπο ποιότητας για τα ξηρά σύκα του, ενώ αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων του εξάγει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, καθώς και σε άλλες χώρες.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους για την κάλυψη των παραγωγικών του αναγκών τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή του, όταν παραδώσει τα προϊόντα στο συνεταιρισμό.

Η Τράπεζας Πειραιώς, με τη νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, διευρύνει τις συνεργασίες της και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση για την υποστήριξη της ελληνικής γεωργίας και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.