Γιατρός κάρφωσε κατά λάθος το νυστέρι του στο κεφαλάκι βρέφους κατά τη διάρκεια καισαρικής και το μωρό πέθανε - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Γιατρός κάρφωσε κατά λάθος το νυστέρι του στο κεφαλάκι βρέφους κατά τη διάρκεια καισαρικής και το μωρό πέθανε

featured image

Ένας γιατρός που τραυμάτισε το κεφάλι ενός πρόωρου μωρού κατά τη διάρκεια μιας καισαρικής τομής, δήλωσε σε μια έρευνα ότι το ατύχημα θα είναι για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του.
Η Millie-Rae Kimberly Dowd πέθανε λίγο μετά τη γέννησή της στο νοσοκομείο Singleton στο Swansea στις 12 Ιανουαρίου του 2017.
Μια έρευνα για το θάνατό της από το Swansea Civic Center ανέφερε ότι το μωρό δεν είχε αρκετό οξυγόνο κατά τη γέννησή του και οι πιθανότητες επιβίωσής του ήταν ελάχιστες.
Αλλά ο γιατρός που επέβλεπε τη γέννησή της, τραυμάτισε κατά λάθος το κεφάλι της, αφού το πέρασε για τον αμνιακό σάκο.
Σχετική εικόνα
Η μητέρα της Millie-Rae, Stacey Mears, έμαθε ότι το μωρό της πέθανε όταν ξύπνησε από την αναισθησία.
Η κ. Mears, η οποία έχει δύο μεγαλύτερα παιδιά με καρδιακές παθήσεις, είχε πάει στο γιατρό και νόμιζε πως ήταν ένας απλός έλεγχος ρουτίνας.
Αλλά πληροφορήθηκε ότι λόγω προβλήματος στον πλακούντα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ήταν 26 εβδομάδων έγκυος όταν εισήχθη στο νοσοκομείο Singleton όπου της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και ενημερώθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα το μωρό της να γεννηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Οι γιατροί επεδίωκαν να μείνει το μωρό στην κοιλιά της μητέρας του για όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ οι πιθανότητες επιβίωσής του ήταν 75%.
Millie-Rae Kimberly Dowd died shortly after being born at Singleton Hospital in Swansea (pictured)
Η κα Mears επέστρεψε στο νοσοκομείο στις 12 Ιανουαρίου όταν ανακάλυψε ότι αιμορραγούσε και μετά από λίγη ώρα είχε ναυτία και τάσεις λιποθυμίας.
Μέχρι τις 6 μ.μ. οι πόνοι ήταν σχεδόν ανά λεπτό και οι γιατροί της έκαναν εκτάκτως καισαρική τομή.
Η κα Mears όταν ξύπνησε από την αναισθησία έμαθε ότι η Millie-Rae δεν κατάφερε να ζήσει, επειδή ένα τραύμα εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.
“Μου ήταν δύσκολο να καταλάβω τι συνέβη και ψάχνω συνεχώς απαντήσεις,” είπε η μητέρα.
Ο γυναικολόγος μαιευτήρας Paul Flynn, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την γέννηση του μωρού, εξήγησε πως για να ελαχιστοποιήσει οποιαδήποτε απώλεια αίματος χρησιμοποίησε αρχικά ένα νυστέρι και έπειτα ένα δάχτυλό του για να κάνει μια τρύπα στον αμνιακό σάκο.
Όμως αργότερα αποδείχθηκε ότι αυτό που έκοψε δεν ήταν ο αμνιακός σάκος αλλά η κορυφή του κεφαλιού του μωρού.
Σχετική εικόνα
“Λυπάμαι πολύ για την θλίψη που σας προκάλεσα, αλλά ακόμα κι αν ζούσε από την καισαρική, η Millie θα πέθαινε από αποκοπή κι αυτό είναι εξίσου λυπηρό,” είπε ο κ. Flynn.
“Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ ξανά στην καριέρα μου και είναι κάτι που θα έχω πάντα στο μυαλό στο μέλλον.”
“Αυτό είναι χαραγμένο ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Εύχομαι το αποτέλεσμα να ήταν .”