Πατέρας σκότωσε το παιδί του παρά την κραυγή της μητέρας να μην του δοθεί δικαίωμα επικοινωνίας - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πατέρας σκότωσε το παιδί του παρά την κραυγή της μητέρας να μην του δοθεί δικαίωμα επικοινωνίας

featured image

Η Kyra Franchetti ήταν ένα πανέμορφο, χαρούμενο και ανέμελο δίχρονο κοριτσάκι που λάτρευε τις σαπουνόφουσκες και τον Elmo. Με τη μαμά της, Jacqueline Franchetti, ήταν αχώριστες. Συχνά μαμά και κόρη ταξίδευαν μαζί λόγω των απαιτήσεων της εργασίας της μαμάς και έκαναν μαζί πολλές δραστηριότητες από γυμναστική και κολύμπι μέχρι ποδόσφαιρο και μουσική.

Μητέρα και κόρη ήταν πολύ αγαπημένες. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να μην αγαπήσει ένα τόσο γλυκό πλάσμα, όπως ήταν η Kyra;

Αποτέλεσμα εικόνας για Kyra Franchetti

Τον Ιούλιο του 2016 το παιδί δολοφονήθηκε από τα χέρια του ίδιου του του πατέρα όταν πυροβολήθηκε δύο φορές πισώπλατα και εξ επαφής και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι και κάηκε και ο ίδιος. Παρά την επιμονή και το δικαστικό αγώνα της μητέρας για να αποτρέψει το ενδεχόμενο της συνεπιμέλειας, το δικαστήριο έκρινε παράλογο το αίτημά της και ο πρώην της επέλεξε αυτόν τον τρόπο να την εκδικηθεί.

Το χτύπημα της μοίρας ήταν πολύ δυνατό για τη μητέρα. Όλος της ο κόσμος κατέρρευσε όχι μόνο επειδή έχασε το παιδί της, αλλά επειδή γνώριζε ότι ο θάνατος του μπορούσε να αποφευχθεί εάν το δικαστήριο την άκουγε και δεν έδινε το παιδί στον πατέρα. Ήξερε ότι ο πρώην σύζυγός της είναι επικίνδυνος, αλλά κανείς δεν την άκουσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Kyra Franchetti

«Η Kyra δεν έπρεπε να μείνει λεπτό μόνη μαζί του. Το οικογενειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ένα θεσμικό όργανο που υποτίθεται ότι προστατεύει την ιερότητα της ζωής και την ασφάλεια της οικογένειας και του παιδιού δεν άκουσε τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου και επέτρεψε σε αυτό το φονιά να πάρει το παιδί μου σπίτι του και να το σκοτώσει».

Η μαμά προσπάθησε πολλές φορές να αποδείξει ότι ο πατέρας του παιδιού ήταν βίαιος και καταχρηστικός, αλλά οι ισχυρισμοί της δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψιν. Το δικαστήριο ζήτησε από ειδικούς να αξιολογήσουν το μπαμπά της Kyra και σύμφωνα με το πόρισμα τους ούτε καταχρηστικός ήταν, ούτε βίαιος, ούτε είχε αυτοκτονικές τάσεις. Όποια ζητήματα θυμού προέκυψαν, επιλύθηκαν χωρίς ενδείξεις ενδοοικογενειακής βίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Kyra Franchetti

Μέχρι και ο ίδιος ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τη μαμά της Kyra δεν την άκουγε, όσο δυνατά και αν «φώναζε». Την τελευταία κουβέντα είχε ο δικαστής. Εκείνος θα αποφάσιζε για τη μοίρα του παιδιού.

«Ο δικαστής όταν έφερα ενώπιόν του αποδείξεις για την καταχρηστική συμπεριφορά του πρώην συζύγου του μου είπε “Καιρός να ωριμάσεις. Είσαι υπερβολική. Δεν τίθεται ζήτημα ζωής και θανάτου”».

Έπειτα από το θάνατο της κόρης της η μητέρα ανακάλυψε ότι αυτό που συνέβη στην Kyra είναι ένα πάρα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα όσον αφορά τα δικαστήρια, τα οποία δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις απεγνωσμένες εκκλήσεις μαμάδων και μπαμπάδων με αποτέλεσμα να μην προστατεύουν αποτελεσματικά τις ζωές των παιδιών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Kyra Franchetti

Παρά την οργή της για τον άδικο θάνατο του παιδιού της η μητέρα αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και να παλέψει προκειμένου οι ισχύοντες κανόνες και νόμοι να αλλάξουν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η σκληρή δουλειά της απέδωσε. Με τη βοήθεια άλλων 50 γονιών, των οποίων τα παιδιά έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και δικηγόρων, οι οποίοι ανέλαβαν να υπερασπιστούν σθεναρά τα αιτήματά της, το Κονγκρέσο αποφάσισε να ψηφίσει το λεγόμενο «Ψήφισμα 72», ένα ψήφισμα με ορισμένα πολύ αναγκαία μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν τα δικαστήρια για την προστασία των παιδιών, των οποίων οι γονείς παλεύουν για την επιμέλεια.

Το ψήφισμα αυτό δεν είναι ακριβώς νόμος, είναι όμως ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο βήμα για την προστασία των παιδιών που είναι τα μόνα αθώα σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Το βήμα αυτό είναι απίστευτα σημαντικό, επειδή για πρώτη φορά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μιλά ρητά και επίσημα για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς από τα οικογενειακά δικαστήρια. Απ’ ότι φαίνεται το ίδιο το Κονγκρέσο ανησυχεί βλέποντας τόσα παιδιά κάθε χρόνο να πεθαίνουν επειδή πέφτουν θύματα ενός οργισμένου πατέρα ή μιας εξαγριωμένης μητέρας λόγω της ήττας τους στο δικαστήριο».

Η μητέρα αναφέρει ότι η πιο σημαντική πτυχή του ψηφίσματος είναι το γεγονός ότι επιδιώκει να καταστήσει την ασφάλεια των παιδιών κορυφαία προτεραιότητα στις μάχες που εκτυλίσσονται καθημερινά στα δικαστήρια για την επιμέλεια.

«Τα δικαστήρια αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να ευνοούν τους καταχρηστικούς γονείς. Αυτό που συνέβη στο παιδί μου, εύκολα μπορεί να συμβεί και στο δικό σου ή σε κάποιο άλλο παιδάκι που γνωρίζεις», τόνισε η μητέρα του κοριτσιού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Kyra Franchetti

H Jacqueline Franchetti ζητά από τους γονείς που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εκείνη να μην τα παρατούν και να παλεύουν μέχρι το τέλος. «Βγείτε και μιλήστε ανοιχτά. Ζητήστε από τους νομοθέτες να σας ακούσουν και να θεσπίσουν νόμους που θα προστατεύουν εσάς και τα παιδιά σας. Αν πιστεύετε ότι το παρόν νομικό σύστημα δεν σας καλύπτει, βγείτε στους δρόμους, φωνάξτε και απαιτήστε να αλλάξει. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να ακουστείτε».

Η μητέρα ανέφερε πως είναι ικανοποιημένη και πως το αποτέλεσμα τη δικαιώνει, ωστόσο ο αγώνας της δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Kyra Franchetti

«Θα συνεχίσω μέχρι να κλείσω κάθε παραθυράκι του νόμου, από το οποίο μπορεί να ξεφύγει ένας καταχρηστικός γονέας. Θα παλεύω κάθε μέρα και θα αγωνιστώ για την ψυχή της κόρης μου. Kαμία από τις νίκες σε αυτή τη μάχη δεν θα φέρει την Kyra πίσω. Προσπαθώ κάθε μέρα να δεχτώ την πραγματικότητα, αλλά δεν μπορώ. Ο πόνος για την απώλεια της δεν θα τελειώσει ποτέ. Μου λείπει κάθε δευτερόλεπτο και νιώθω πως αν στρέψω το βλέμμα μου, θα τη δω και πάλι μπροστά μου. Είναι ένας τρομακτικός εφιάλτης, από τον οποίο δεν θα ξυπνήσω ποτέ», είπε η Jacqueline.

[scarymommy][singleparent]