Τραμπ: Θα υπάρξει μια εξαιρετική συμφωνία με την Κίνα - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Τραμπ: Θα υπάρξει μια εξαιρετική συμφωνία με την Κίνα

featured image

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως θα υπάρξει μια «εξαιρετική συμφωνία» με την Κίνα στο εμπόριο, αλλά προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος να επιβάλει νέους δασμούς δισ. δολαρίων εάν δεν καταστεί δυνατή μια συμφωνία.

«Πιστεύω ότι θα πετύχουμε μια εξαιρετική συμφωνία με την Κίνα και πρέπει να είναι εξαιρετική, διότι έχουν απομυζήσει τη χώρα μας», δήλωσε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX News.

Ο Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξη ότι θα ήθελε να συνάψει μια συμφωνία τώρα, αλλά ότι η Κίνα δεν είναι έτοιμη. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να ανακοινώσει δασμούς σε όλες τις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές έως τις αρχές Δεκεμβρίου, εάν οι συνομιλίες μεταξύ του Τραμπ και του ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ δεν καταφέρουν να αποκλιμακώσουν τον εμπορικό πόλεμο.

Ο Τραμπ και ο Σι αναμένονται να παρευρεθούν στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) τον επόμενο μήνα στο Μπουένος Άιρες, όπου και θα μπορούσαν να συναντηθούν.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ δήλωσε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονταν σε επαφή για συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και μίας πιθανής συνάντησης Σι-Τραμπ στην Αργεντινή, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Εάν οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να προωθήσουν μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία με την Κίνα, τότε η Κίνα είναι απολύτως βέβαιη ότι θα μπορέσει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και να αναπτυχθεί, πρόσθεσε ο Λου.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισ. δολαρίων και η Κίνα έχει ανταπαντήσει με δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 110 δισ. δολαρίων.

«Και έχω έτοιμα 267 δισ. δολάρια εάν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εδώ και καιρό απειλεί να επιβάλει δασμούς στις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ, εάν το Πεκίνο δεν ικανοποιήσει τα αμερικανικά αιτήματα για σαρωτικές αλλαγές στο κινεζικό εμπόριο, τη μεταφορά τεχνολογίας και τις πολιτικές επιδοτήσεων σε βιομηχανικούς κλάδους.