Εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός της Γερμανίας - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός της Γερμανίας

featured image

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα αναφορικά με τον ετήσιο πληθωρισμό στη Γερμανία, αυτός αυξήθηκε τον Οκτώβριο και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από εξίμισι χρόνια.,

Έτσι, ενισχύονται τα επιχειρήματα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, για σταδιακή περιστολή των μη συμβατικών μέτρων νομισματικής στήριξης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση ύστερα από αύξηση κατά 2,2% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό από τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ τα στοιχεία συμβάδισαν με τις προβλέψεις της αγοράς. Η ΕΚΤ θέτει ως στόχο ο πληθωρισμός στη ευρωζώνη να βρίσκεται σε επίπεδα κοντά αλλά χαμηλότερα του 2%.

Σε μηνιαία βάση, οι εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, για να επιβεβαιώσουν επίσης τις προβλέψεις των οικονομολόγων.