Ρήγας: Ναι στη διαφορετική γνώμη, αλλά εντός της χώρας - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ρήγας: Ναι στη διαφορετική γνώμη, αλλά εντός της χώρας

featured image

«Η άποψη της κυβέρνησης στο εξωτερικό οφείλει να εμφανίζεται αρραγής» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αυτό συμβαίνει στις δημοκρατικές κοινωνίες. Όποιος ή όποιοι άλλοι έχουν διαφορετική γνώμη το δικαιούνται, αλλά εντός της χώρας» σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Ρήγας προέτρεψε «όποιος θεωρεί ότι μπορεί να αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα ας το πράξει όταν έχει τη δυνατότητα μέσα στη Βουλή». «Όποιος έχει την άποψη ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία ας έρθει στη Βουλή» πρόσθεσε, ενώ σχολίασε ότι «η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορεί για διγλωσσία την ίδια στιγμή που η Σπυράκη είχε εν κρυπτώ συναντήσεις με τον κ. Ζάεφ, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας. Η ΝΔ δεν έχει εθνική στρατηγική, το μόνο που επιδιώκει είναι να διαλυθεί αυτή η κυβέρνηση».

Επανέλαβε δε ότι «όποτε έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή θα ψηφιστεί».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της ΑΟΖ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπενθύμισε ότι «υπάρχει μια διαφορά με την Τουρκία που πρέπει να λυθεί και αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα» καθιστώντας σαφές ότι «δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τίποτα». «Οι δύο πυλώνες είναι αφενός η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και αφετέρου η διευθέτηση των εθνικών θεμάτων προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων. Μπορούμε να λύσουμε αυτά τα θέματα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Και όχι μόνο να λύσουμε αλλά και να δώσουμε στη χώρα τη δυνατότητα για ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός, ο κ. Ρήγας επανέλαβε: «παρακολουθούμε τις κινήσεις του με τη δέουσα σοβαρότητα και υπερασπιζόμαστε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα». Κάλεσε δε εκ νέου την Τουρκία «να σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες και ό,τι απορρέει από το δίκαιο της θάλασσας. Κρατάμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς και θέλουμε να πείσουμε ότι πρέπει να υπάρχει ειρήνη».

«Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που πορεύεται με σταθερότητα και λύνει τα προβλήματα της χώρας. Αποδείξαμε και μάλιστα σε περίοδο κρίσης πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον σταθερό πυλώνα για όλη την περιοχή» κατέληξε.