Ανοιχτή η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ανοιχτή η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών

featured image

Ανοιχτό να μειωθεί σημαντικά, από το 24% που είναι σήμερα, ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών, άφησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεμιστοκλή Μουμουλίδη.

«Ο πολιτισμός μας πλήγηκε πολύ με την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα. Πήραμε μέτρα σαν κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως, τώρα που μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή, να δούμε και άλλα μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες, ώστε να αποκτήσουν οι έλληνες οικονομικότερη πρόσβαση, όχι μόνο στη μουσική αλλά και σε συναυλιακές παραγωγές του εξωτερικού. Θα καταφέρουμε να το κάνουμε, εξετάζουμε να μειώσουμε το ΦΠΑ στα θεάματα και έτσι θα ανοίξουν οι πύλες σε περισσότερο κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα και την πολιτιστική δημιουργία και τους τομείς που έχουν άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Δεσμευόμαστε για το επόμενο διάστημα να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου.

«Η κυβέρνηση μας οφείλει να το κάνει και θα το κάνει με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής, και όχι μόνο, κουλτούρας του θεάτρου και των άλλων θεαμάτων», πρόσθεσε η υφυπουργός Οικονομικών.

Αισιόδοξη χαρακτήρισε τη δέσμευση της κ. Παπανάτσιου ο κ. Μουμουλίδης, τονίζοντας ότι «είναι υποχρέωση όλων να υπερασπιστούμε τους Έλληνες δημιουργούς και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον προστασίας τους».

«Όχι μόνο θα ενισχύσουμε τον πολιτισμό μας αλλά θα δημιουργηθεί και δημοσιονομικό όφελος τόσο για τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στα φορολογικά έσοδα με την εφαρμογή ενός ενιαίου ΦΠΑ 6% στο θέατρο, στη μουσική στις συναυλίες χορού ή του μουσικού θεάτρου», επεσήμανε ο κ. Μουμουλίδης.