Μητριά «σάπισε στο ξύλο» τον 6χρονο γιο του άντρα της και τον άφησε «φυτό» επειδή ήθελε να τον πειθαρχήσει - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Μητριά «σάπισε στο ξύλο» τον 6χρονο γιο του άντρα της και τον άφησε «φυτό» επειδή ήθελε να τον πειθαρχήσει

featured image

Μια γυναίκα από τη Βορειοδυτική Κίνα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης επειδή “σακάτεψε” στο ξύλο τον 6χρονο γιο του άντρα της και τον άφησε “φυτό”.

Η Sun Xiaoqian, κατηγορήθηκε ότι ξυλοκόπησε το αγόρι, το οποίο η οικογένεια αποκαλούσε Peng Peng, με μπαμπού και σχοινιά και τον έδενε με σύρμα, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CCTV. Η  Sun καταδικάστηκε για δύο περιπτώσεις σκόπιμης επίθεσης από το περιφερειακό δικαστήριο Linwei στο Weinan της επαρχίας Shaanxi.

A woman in north-west China was sentenced to 16 years in prison for physically abusing her six-year-old stepson Peng Peng (pictured) leaving him in a vegetative state

Η τελευταία περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας στις 29 Μαρτίου του 2017, όταν ο Peng Peng ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα που έμεινε σε κώμα μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του.

Εκείνη την εποχή, οι γιατροί ανέφεραν ότι το 75% του κρανίου του αγοριού είχε καταστραφεί λόγων της αιμορραγίας του στον εγκέφαλο. Το παιδί είχε επίσης σπασμένα πλευρά, παραμορφωμένα πόδια, έλκη στο δέρμα, ενώ είχε χάσει την όρασή του και τα μπροστινά του δόντια.

Η μητριά είχε πει στο παρελθόν στις αρχές ότι είχε ξυλοκοπήσει τον Peng Peng επειδή είχε λερώσει τα σεντόνια της.

The woman, Sun Xiaoqian, was convicted of two counts of intentional assault and maltreatment today at the Linwei District Court in Weinan, Shaanxi province

Το αγόρι ζούσε με τον πατέρα του, ο οποίος είχε διαζευχθεί τον Δεκέμβριο του 2015 και ξαναπαντρεύτηκε τον Οκτώβριο του 2016. Η Sun συνελήφθη τον περασμένο Μάιο μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Η γυναίκα παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι τιμωρούσε το παιδί ζητώντας του να σταθεί όρθιος στο ένα πόδι για 20 λεπτά.

Η Sun είπε στο δικαστήριο ότι ήταν αυστηρή με το παιδί επειδή φοβόταν ότι ο σύζυγός της θα νόμιζε πως ήταν κακή μητέρα αν το αγόρι δεν συμμορφωνόταν.

The latest case of domestic abuse to rock the nation first came to light on March 29 last year, when Peng Peng was beaten so badly he was left in a coma with serious injuries

“Με πονάει να ακούω ότι δεν φρόντιζα καλά το παιδί,” είπε η Xiaoqian στο δικαστήριο, εκφράζοντας τη λύπη της. “Ως μητέρα, ήθελα να είμαι εγώ τώρα στο νοσοκομειακό κρεβάτι.”

“Αγαπώ πολύ τον σύζυγό μου, και φυσικά αγαπούσα και το παιδί του. Δεν είχα κανένα λόγο να τους κάνω κακό. Λυπάμαι για τις πράξεις μου.”

The boy had been living with his father, who had divorced in December 2015 and remarried

“Μετά από μια βαθιά σκέψη συνειδητοποιώ τώρα ότι ο τρόπος μου προκάλεσε προβλήματα σε διάφορες οικογένειες.”

The stepmother had previously told the authorities that she had beaten Peng Peng because he had stained the bedsheets and was misbehaving. He remains in a vegetative state

Ο Peng Peng είναι ακόμα σε κωματώδη κατάσταση και νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με το The Paper.