Αφού έσωσε 7 ανθρώπους από ένα τρομερό σεισμό, αυτό το πιστό σκυλί είχε τον πιο ηρωικό θάνατο - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Αφού έσωσε 7 ανθρώπους από ένα τρομερό σεισμό, αυτό το πιστό σκυλί είχε τον πιο ηρωικό θάνατο

featured image

Ο σκύλος λέγεται ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά ιστορίες σαν αυτές μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτός ο τίτλος δεν είναι αρκετός…

Ο Dayko ήταν ένα 4χρονο εκπαιδευμένο λαμπραντόρ, που εργαζόταν για τριάμισι χρόνια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ibara Fire του Εκουαδόρ. Στις 16 Απριλίου του 2016, ένας τρομερός σεισμός συγκλόνισε τον Ισημερινό. Αυτός ο σκύλος, όμως, δεν φρόντισε για τη δική του ζωή, αλλά έψαξε για επιζώντες σκάβοντας στα συντρίμμια, και προσπάθησε να σώσει όσες περισσότερες ζωές μπορούσε.

Ο Dayko περιγράφεται από τους διασώστες ως ένας εργατικός, τρυφερός και πιστός συνεργάτης.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 ρίχτερ εγκλώβισε πολλούς ανθρώπους κάτω από σωρούς ερειπίων. Ο Dayko συνέχισε να ψάχνει ακούραστα για πολλές ημέρες, προσπαθώντας να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Συνολικά έσωσε τις ζωές επτά ατόμων.

Ο Dayko αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους.

Ξαφνικά, ο Dayko έδειξε μια σοβαρή εξάντληση ενώ έψαχνε για άλλους επιζώντες. Πριν προλάβουν οι συνάδελφοί του ν’ αντιδράσουν, το σκυλί ξαφνικά κατέρρευσε από θερμοπληξία. Κτηνίατροι έκαναν τα πάντα για να το σώσουν, αλλά μάταια… Αυτό το ευγενικό και όμορφο λευκό λαμπραντόρ είχε χάσει τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει τους ανθρώπους που ήταν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Ο Dayko δεν έδωσε καμία προσοχή στα δικά του σημάδια εξάντλησης, και συνέχισε τη δουλειά του με τόση αφοσίωση που τελικά έβλαψε τη δική του ζωή. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σταθμού στο Facebook, ο θάνατος του Dayko προκλήθηκε από έμφραγμα του μυοκαρδίου και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.

Το προσωπικό του πυροσβεστικού σταθμού έθαψε το σώμα του γενναίου σκύλου.

Οι συνάδελφοί του στην πυροσβεστική υπηρεσία δυσκολεύτηκαν να αποδεχθούν την απώλεια του αγαπητού τους φίλου. Οι εργαζόμενοι στο σταθμό Ibara Fire, δήλωσαν, «Αυτός ο τετράποδος φίλος μας έδωσε τη ζωή του στο καθήκον,» και ευχαρίστησαν το λαμπραντόρ για τις ηρωικές πράξεις του.

Ο Dayko θα μείνει στην ιστορία για το θάρρος και την αφοσίωσή του στη δουλειά του.

Σύμφωνα με το προσωπικό, ο Dayko είχε αναπτύξει ένα πολύ ισχυρό δεσμό με τον Alex Yela, το χειριστή του. Ήταν επίσης γνωστός για το απίστευτο χάρισμά του, την καλή αίσθηση της όσφρησης. Λόγω της αξιοσημείωτης ιδιότητάς του, ήταν σε θέση να εντοπίσει και να σώσει πολλούς ανθρώπους που ήταν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Τα σκυλιά του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σταθμού είπαν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους Dayko.

Ο σκύλος είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο, στα εύκολα και στα δύσκολα, και του δείχνει με κάθε τρόπο την αφοσίωσή του και την αγάπη του… Και ο Dayko δεν αποτελούσε εξαίρεση…

Δείτε το βίντεο του Dayko εδώ: