Κρήτη: Γιατροί έδωσαν ρακί αντί για σκιαγραφικό αξονικής σε ηλικιωμένο και κατέληξε στην εντατική με εγκεφαλικό - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Κρήτη: Γιατροί έδωσαν ρακί αντί για σκιαγραφικό αξονικής σε ηλικιωμένο και κατέληξε στην εντατική με εγκεφαλικό

featured image

Ένα μπέρδεμα στο μπουκάλι με το σκιαγραφικό και στο… κέρασμα, το οποίο προοριζόταν για τους γιατρούς και ήταν ένα μπουκάλι ρακί, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες ηλικιωμένο Κρητικό, ο οποίος πήγε για μια απλή εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο και κατέληξε στην Εντατική με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού.

Ο ηλικιωμένος ασθενής πήγε στο νοσοκομείο, προκειμένου να κάνει έλεγχο στο πεπτικό του σύστημα, συνοδεία συγγενικού του προσώπου. Ωστόσο, όπως το συνηθίζουν πολλοί στην Κρήτη, κρατούσε και τα πεσκέσια του, ένα μπουκάλι με ρακί και μια κούτα με καλιτσουνάκια.

Και εκεί ξεκίνησε το μπέρδεμα, μια απίστευτη περιπέτεια που, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει, τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απ’ όπου ευτυχώς έχει λάβει πλέον εξιτήριο. Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», το απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα πριν από σχεδόν 2 εβδομάδες.

Ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική και για να μπορέσει να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό διαλυμένο σε νερό.

Η γεύση του γλυκάνισου και… τα νεροπότηρα 

Μόλις ο ηλικιωμένος ήπιε την πρώτη γουλιά που του έδωσε το συγγενικό του πρόσωπο από το πόσιμο -υποτίθεται- σκιαγραφικό, διαμαρτυρήθηκε αναφέροντας πως η γεύση του είναι πολύ δυνατή. «Μην ανησυχείς», ήταν η απάντηση, «το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις…».

Δεν είναι γνωστό πόσα νεροπότηρα με ρακί ήπιε, όμως ξαφνικά ο ηλικιωμένος άνδρας ξεκίνησε να κάνει εμετό, ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε έμοιαζε με εκείνη του εγκεφαλικού. Αμέσως, το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σύντομα διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Το ευτυχές είναι πως η εν λόγω περιπέτεια έληξε δίχως περαιτέρω απρόοπτα, καθώς σύντομα ο άνδρας έλαβε εξιτήριο και γύρισε στο σπίτι του.