Την ώρα που οι Τούρκοι μας απειλούν με πόλεμο, εμείς τρέχουμε μιλιούνια για ψώνια στην αγορά της Αδριανούπολης - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Την ώρα που οι Τούρκοι μας απειλούν με πόλεμο, εμείς τρέχουμε μιλιούνια για ψώνια στην αγορά της Αδριανούπολης

featured image

Έλληνες και Βούλγαροι πελάτες φτάνουν στην Αδριανούπολη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής για ψώνια στη δημόσια αγορά. Ρούχα, λαχανικά, φρούτα και διάφορα προϊόντα έχουν καταστεί φθηνά εξαιτίας των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Όπως σημειώνει σε σχετικό άρθρο η cumhuriyet.com.tr τα καταστήματα της περιοχής διαθέτουν βουλγαρικούς και ελληνικούς τιμοκαταλόγους. 

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι τέτοια η κίνηση ώστε πολλά καταστήματα απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο που να γνωρίζει ελληνικά ή βουλγαρικά. Επίσης αρκετά δημοφιλή είναι και τα αρώματα προς πώληση στην πόλη όπως δηλώνει ο έμπορος Fuat Tekin. “Συνήθως πουλάμε στους Βουλγάρους τα Σαββατοκύριακα και στους Έλληνες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Έχουμε πελάτες που έρχονται δύο φορές το μήνα κατά μέσο όρο”.

Η Μ.Π. από τη Θεσσαλονίκη δηλώνει πως ήρθε με φίλους της για ψώνια αφού όλα είναι φθηνότερα από την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι βλέποντας την υψηλή κίνηση πάνε ένα βήμα παραπέρα. Ο Bülent Reisoğlu, πρόεδρος του συνεταιρισμού λιανικής πώλησης Ulus Pazarı, δήλωσε: “Ετοιμάσαμε ένα μίνι λεξικό για τα  ψώνια στα βουλγαρικά”. Ο σκοπός του λεξικού είναι η διευκόλυνση της συνεννόησης με τους Βούλγαρους πελάτες ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και αντίστοιχο στα ελληνικά.

Επιπλέον, δημιουργούνται ιστοσελίδες προώθησης της τοπικής αγοράς στα βουλγαρικά όπου οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα και τις τιμές. Επιπλέον μοιράζονται έντυπα και γίνονται εκστρατείες στα κοινωνικά μέσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία αναφέρει η Cumhuriyet.

Να υπενθυμίσουμε πως την ίδια ώρα που πάμε για ψώνια με τους φίλους μας στην Τουρκία, η Αγκυρα μας απειλεί με πόλεμο για τα 12 ναυτικά μίλια, κατέχει τη μισή Κύπρο, μεθοδεύει διάφορα στη Θράκη ενώ σύμβουλος του Ερντογάν διαλαλεί πως σε μια αναμέτρηση θα έχουμε καταστραφεί εντός 3-4 ωρών.

[freepen]