Οι επόμενες κινήσεις για τη «νέα Τούμπα» - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Οι επόμενες κινήσεις για τη «νέα Τούμπα»

featured image

Το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, στην περιοχή της Τούμπας, μετά την τροπολογία παραχώρησης των 30 στρεμμάτων του Τ.ΕΘ.Α., βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της «ασπρόμαυρης» οικογένειας, αλλά και των τοπικών φορέων, δηλαδή του δήμου Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εμπλέκονται στο έργο κατασκευής.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Κατσαρής, μαζί με τον αντιπρόεδρο, Δημοκράτη Παπαδόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Χρυσόστομο Γκαγκάτση, εκπροσώπησαν τον ΠΑΟΚ στη σύσκεψη, όπου το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι άνθρωποι του «δικεφάλου» ανέλυσαν τις μελλοντικές ενέργειες που προγραμματίζουν τόσο για την ανέγερση του γηπέδου όσο και για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στην περιοχή της Τούμπας. Στα 30 στρέμματα του Τ.ΕΘ.Α. υπάρχει μια έκταση περίπου 8 στρεμμάτων πάνω στην οποία ο δήμος έχει δημιουργήσει ένα δημοτικό κολυμβητήριο, μέρος της οδού Κλεάνθους, αλλά και το σχολείο που βρίσκεται μεταξύ του δρόμου και του γηπέδου.

Από τον ΠΑΟΚ ζητήθηκε η μετακίνηση του σχολείου, καθώς και του κολυμβητηρίου, κάτι για το οποίο έδειξε καλή θέληση ο δήμος, με τον Γιάννη Μπουτάρη να κάνει λόγο για αντιμεταθέσεις, δηλαδή να υπάρξει ανταπόδοση από την πλευρά του συλλόγου. «Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα σχολεία και τα κολυμβητήρια, για τα οποία μάλλον προβλέπεται κατεδάφιση για να φύγουν από εκεί που είναι αλλά θα το δούμε, είναι πολύ νωρίς, προφανώς θα γίνουν κάπου αλλού», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που στις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει ο δήμος στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια θα δεσμεύσει και την επόμενη διοίκηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Στα 30 στρέμματα υπάρχουν και μικρές εκτάσεις γης, κυρίως πίσω από τις θύρες 5-6 του γηπέδου, που ανήκουν σε ιδιώτες και είναι ένα από τα «αγκάθια» που καλείται να λύσει ο ΠΑΟΚ, με τη συμβολή των αρμόδιων φορέων. «Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε τα ονόματα των ανθρώπων που θα αποτελέσουν την επιτροπή, η οποία θα συμμετέχει σε κάθε βήμα όλης της διαδικασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί σε όλο το εγχείρημα. Ο πήχης είναι ψηλά, το νέο γήπεδο είναι το μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη», σχολίασε ο περιφερειάρχης.

Ο «δικέφαλος» έχει, ήδη, προαναγγείλει τη σύνταξη διαγωνιστικής αρχιτεκτονικής μελέτης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συσταθεί επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν ο ΠΑΟΚ, η περιφέρεια και ο δήμος και θα χειρίζεται κάθε ζήτημα που θα προκύπτει, θέλοντας να υπάρξουν προσεκτικοί χειρισμοί σε θέματα νομοθετικής και συνταγματικής κατοχύρωσης όσων πρόκειται να συμβούν στην περιοχή της Τούμπας, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα Βοτανικού και Νέας Φιλαδέλφειας.

«Είναι πολλά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν για τη δημιουργία του νέου γηπέδου», υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης. «Όχι απλά θα τρέξουμε, αλλά θα το τελειώσουμε το διαδικαστικό κομμάτι μια ημέρα νωρίτερα από το γρηγορότερο», τόνισε από την πλευρά του ο Θανάσης Κατσαρής. «Ή λέμε ότι έχουμε μια Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα Βαλκανίων ή όχι. Μια τέτοια πρωτεύουσα χωρίς ένα μεγάλο υπερσύγχρονο γήπεδο, δε νοείται», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή: gazzetta.gr