«Αναληθή τα περί εμπλοκής Παυλόπουλου στη συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ» - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

«Αναληθή τα περί εμπλοκής Παυλόπουλου στη συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ»

featured image

Σε σχόλιο, στον απόηχο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Καθημερινή» που κάνει λόγο για προβληματισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τη διατύπωση του άρθρου 36 του συντάγματος της ΠΓΔΜ, προχωρούν κυβερνητικές πηγές.

Η συγκεκριμένη πρόταση αναθεώρησης παραπέμπει έστω και εμμέσως στην ύπαρξη «μακεδονικής εθνότητας», κάτι, που σύμφωνα με την Καθημερινή, ενισχύει την πάγια άποψη του κ. Παυλόπουλου περί ρητής και έγγραφης δέσμευσης από την πλευρά της πΓΔΜ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωρίζει ούτε θα μπορούσε κατά το διεθνές δίκαιο να αναγνωρίζει κάποια εθνότητα αφού ο όρος nationality σημαίνει μόνο citizenship, δηλαδή υπηκοότητα, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής που εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την εν εξελίξει Συνταγματική Αναθεώρηση στην πΓΔΜ, αποδίδει αναληθή εικόνα ως προς τα υπό αναθεώρηση άρθρα καθώς συγχέει το άρθρο 36 που δεν αναθεωρήθηκε, ως άρθρο ιστορικού χαρακτήρα που αναφέρεται στους βετεράνους του αντιφασιστικού αγώνα, με το άρθρο 49, σημείωναν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν πως στο άρθρο 49, που αναθεωρείται, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, «απαλείφονται οι αλυτρωτικές αναφορές και ευθυγραμμίζεται με το αντίστοιχο άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος».