ΣΑΦΑΡΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΦΑΡΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

featured image

Προετοιμάζουν “θερμό επεισόδιο” πριν την τελική επίθεση;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr

Από εμάς μαθαίνετε μόνο αλήθειες! Που δυστυχώς αποκρύπτουν τα Συστημικά ΜΜΕ – τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες – των μεγαλόσχημων ιδιοκτητών τους και εργαλείων του ξένου και ντόπιου – για να χρησιμοποιήσω και κομμουνιστική ορολογία – κατεστημένου στην χιλιοταλαιπωρημένη Πατρίδα μας!

Επί σειρά άρθρων μου κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχω αναδείξει το σαφάρι πληροφοριών που συντελείται επί πολλά έτη στα νησιά μας, από στρατολογημένους πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών! Στρατολογημένοι – κυρίως – Άγγλοι και Γερμανοί από τη ΜΙΤ στη συλλογή φωτογραφιών, τηλεοπτικών λήψεων και πληροφοριών των στρατιωτικών μας Μονάδων στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας!

Έτσι, σήμερα θα σας παρουσιάσω απτές αποδείξεις των όσων κατά καιρούς καταγγέλλουμε, τη στιγμή που η ΕΥΠ και τα αρμόδια Υπουργεία της κυβερνήσεως έχουν βάλει ωτοασπίδες και παρωπίδες!    

Όταν οι Τούρκοι συλλέγουν το υλικό εκείνο που θα τους βοηθήσει στην επιτυχή εξέλιξη για εκείνους, του προετοιμαζόμενου “θερμού επεισοδίου” που θα προηγηθεί της γενικής τουρκικής επίθεσης!

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο δικάζεται Γερμανός κατάσκοπος της ΜΙΤ…

Αντλούμε έτσι, από την αποκαλυπτική τοπική εφημερίδα “Το Βήμα της Κω” (19/10/2018) το παρακάτω άκρως αποκαλυπτικό και ενημερωτικό ρεπορτάζ, που αξίζει της απολύτου προσοχής σας, με τίτλο: «Φωτογράφιζε στρατόπεδα στην Κω! Έμμισθος Γερμανός κατάσκοπος της Τουρκίας δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο»:

«Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, θα αναβιώσει την 5η Νοεμβρίου 2018, υπόθεση με κατηγορούμενο για κατασκοπεία έναν 66χρονο Γερμανό, που κατελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικό φυλάκιο στην Αντιμάχεια και καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 14 ετών. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτηρίων και φωτογραφικό υλικό από στρατόπεδα, φυλάκια και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας!

Ομολόγησε μάλιστα, ότι είχε ενταχθεί σε δίκτυο κατασκόπων της Τουρκίας, στο οποίο έχουν στρατολογηθεί συνταξιούχοι αλλοδαποί, που διαμένουν στη χώρα μας! Την 15η Οκτωβρίου 2014 και περί ώρα 11:15 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εντόπισαν ένα άσπρο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 66χρονου, στο Πυλί της Κω, κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο “Πόρτες”!

Ο 66χρονος είχε λίγα λεπτά ενωρίτερα τραβήξει φωτογραφίες από το φυλάκιο, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν κιάλια, μια διόπτρα και 3 μνήμες φωτογραφικής μηχανής!

Στην οικία του βρέθηκαν ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις, ένας σκληρός δίσκος, ένας υπολογιστής και ένα tablet, βιντεοταινίες, κινητό τηλέφωνο και 6 USΒ Sticks. Στις σημειώσεις που βρέθηκαν, συγκαταλέγονταν συντεταγμένες στρατοπέδων και δημόσιων κτηρίων!

Επιπλέον βρέθηκαν και διάφορα έγγραφα στην τουρκική γλώσσα. Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν φωτογραφίες στρατιωτικών φυλακίων και στρατοπέδων, φυλακίου, όπου φυλάσσονται καύσιμα, από δίκτυο επικοινωνιών του στρατού, από στρατιωτικά ταχύπλοα, οχήματα και πλοία, πολυβολεία, από έργα οχύρωσης, ακόμη και από κεραίες, παρατηρητήρια και γέφυρες στην Κω! Βρέθηκε ακόμη ανάλογο υλικό και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο.

Στη Γερμανία στρατολογούν και εκπαιδεύουν τους πράκτορες που δρουν κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων…

Από την έρευνα και τις καταθέσεις που ελήφθησαν αλλά και από την απολογία του φέρεται επιπλέον να προέκυψε ότι την τετραετία 2009-2012 διέμενε στην Τουρκία και ότι επί 15ετία υπηρετούσε ως εθελοντής στον στρατό της Γερμανίας. Ο ίδιος ομολόγησε προανακρινόμενος και ενώπιον του Ανακριτή της Κω τα όσα του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι ελάμβανε 2000 ευρώ μηνιαίως από δύο Τούρκους, στους οποίους παρέδιδε τα στοιχεία που συγκέντρωνε σε ψηφιακούς δίσκους αποθήκευσης. Μάλιστα την εργασία αυτή έκανε, όπως είπε, από το έτος 2011 (;;;)! Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου κατέθεσε πρώτος ένας συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού, που υπηρετεί στο 2ο επιτελικό γραφείο της 80 ΑΔΤΕΑ. Επεσήμανε ότι, από τις 300 περίπου φωτογραφίες, που βρέθηκαν στην κατοχή του Γερμανού, οι 140 αφορούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και φυλάκια, 40 γέφυρες του νησιού, 40 έργα κοινής ωφέλειας και οι λοιπές αμυντικά έργα!

Σε ορισμένες από τις φωτογραφίες υπήρχαν αποτυπωμένες οι ημερομηνίες που είχαν ληφθεί ενώ προέκυψε ότι έχουν ληφθεί από σημεία στα οποία υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες με τις οποίες γνωστοποιείται ότι απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών. Ο ίδιος μάρτυρας τόνισε ότι φωτογραφίες ελήφθησαν και από δύσβατα σημεία στρατοπέδων, από αυτοκίνητα εν κινήσει και ορισμένες σε μικρή απόσταση από φυλάκια κοντά στα συρματοπλέγματα της περίφραξής τους!

Ορισμένες ακόμη απεικόνιζαν κεραίες τηλεπικοινωνιών, σημεία στα οποία εκφορτώνεται στρατιωτικό υλικό και δεξαμενές καυσίμων. Επισημάνθηκε ακόμη ότι σε ορισμένες φωτογραφίες απεικονίζονταν και πρόσωπα προκειμένου εν συνεχεία με αναγωγή στις διαστάσεις τους να γίνεται αναλυτική καταγραφή των διαστάσεων και των εικονιζόμενων στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή των έργων κοινής ωφέλειας. Ο ίδιος μάρτυρας τόνισε ότι ο 66χρονος ήταν εκπαιδευμένος κατάσκοπος καθώς παρότι είχε προβλήματα κινητικά, ελάμβανε φωτογραφίες περνώντας από βουνά και χαράδρες, ενώ επεσήμανε ότι, συνήθως οι κατάσκοποι που χρησιμοποιούνται είναι του προφίλ του, δηλαδή, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, συνταξιούχοι, που δύσκολα θεωρούνται ύποπτοι!

Εν συνεχεία κατέθεσε ο αστυνομικός που τον συνέλαβε, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η οικία του ήταν επιμελώς τακτοποιημένη κι ότι τα όσα κατασχέθηκαν φυλάσσονταν σε ντουλάπια και συρτάρια χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για να κρυφτούν σε “καβάτζες”!

Απολογία – αποκάλυψη που τρομάζει…

Ο ίδιος απολογούμενος, τόνισε αρχικά ότι υπηρέτησε στον στρατό της Ανατολικής Γερμανίας και ότι είχε ενδιαφέρον για στρατιωτικά θέματα. Υποστήριξε ότι κατά την παραμονή του στην Τουρκία είχε λάβει φωτογραφίες και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της, οι οποίες όμως εκλάπησαν από την οικία του, ενώ κοιμόταν. Τόνισε μάλιστα ότι τον είχε εκπλήξει το γεγονός ότι ενώ η Τουρκία και η Ελλάδα είναι χώρες του ΝΑΤΟ, που επενδύουν στην άμυνά τους, τα εξοπλιστικά τους συστήματα δεν είναι σύγχρονα!

Υποστήριξε ότι προέρχεται από μια φτωχή αγροτική οικογένεια, εκπαιδεύτηκε ως κλειδαράς και εν συνεχεία υπηρέτησε επί 11 έτη στον στρατό της Ανατολικής Γερμανίας. Στο διάστημα των ετών 1985 -1990 εργάστηκε σε μια βιομηχανία και έκτοτε και μέχρι την συνταξιοδότησή του, ως επιπλοποιός. Στην Τουρκία, όπως είπε, γνώρισε δύο Τούρκους, οι οποίοι συντόνιζαν δίκτυο συνταξιούχων κατασκόπων που τους έδιναν πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα νησιά. Οι δύο Τούρκοι, όπως είπε, τον πλησίασαν σε μια καφετέρια που σύχναζε και του ανέθεσαν την συγκεκριμένη εργασία και εκείνος την ανέλαβε χωρίς να ενημερώσει τη σύζυγό του γιατί φοβόταν ενδοοικογενειακούς καβγάδες!

Υποστήριξε επίσης, ότι διοχέτευε πληροφορίες στους Τούρκους συνδέσμους του επί δύο έτη κι ότι τον χρησιμοποιούσαν σποραδικά προκειμένου να μην τον “κάψουν” ως πληροφοριοδότη προσθέτοντας ότι υπήρχαν πολλά άλλα πρόσωπα που έκαναν την ίδια δουλειά!

Ισχυρίστηκε ακόμη, ότι η αμοιβή που του κατέβαλλαν για τα δύο έτη της εργασίας του ως κατάσκοπος ήταν 2.000 ευρώ, τα οποία του κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία, τον οποίο όμως δεν απεκάλυψε!

Υποστήριξε ακόμη ότι είχε λάβει εντολή να μην επισκεφθεί ξανά την Τουρκία και ότι για το όποιο πρόβλημα ανέκυπτε θα συναντούσε τους συνδέσμους του στην Γερμανία! Τους απέστελλε δε τις πληροφορίες που συγκέντρωνε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Ο κατάσκοπος υποστήριξε ότι τα στοιχεία που συγκέντρωνε δεν ήταν απόρρητα και ότι και ο ίδιος δεν κατάλαβε γιατί τον πλήρωναν γι αυτά (;;;)»!

Η Αγγλία, διαχρονική εχθρός της Ελλάδος…

Θεωρώ όλα τα παραπάνω πως είναι ανατριχιαστικά!

Να ήταν όμως αυτή η περίπτωση,  μια μεμονωμένη περίπτωση; Όχι βέβαια!

Η Τουρκία είναι ένα σοβαρό κράτος με σοβαρό ηγέτη. Που η Ελλάδα δεν διακρίνεται  για τη σοβαρότητά της, αλλά στερείται και της ηγετικής πολιτικής φυσιογνωμίας!

Έτσι η υψηλή πηγή μας, μας ενημερώνει, ότι υπάρχει μια αυξημένη δραστηριότητα Τούρκων πρακτόρων στα νησιά μας! Υπάρχει δραστηριοποίηση των μυστικών υπηρεσιών της Αγγλίας, οι οποίες συνεργάζονται με την ΜΙΤ. Η ιδιαίτερη στόχευση της 80 ΑΔΤΕ μας ανησυχεί ιδιαίτερα!

Πάντως – για να γνωρίζετε – δεν είναι μόνο η αθρόα εισβολή παράνομων μεταναστών – “προσφύγων” που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν τα νησιά μας, αλλάζοντας την πληθυσμιακή τους σύνθεση, που προβληματίζει τους γνωρίζοντες! Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται στα νησιά μας – ελέω και της οικονομικής κρίσεως – αυξημένη αγορά ακινήτων από Άγγλους!

Εκτιμήσεις γνωριζόντων, κάνουν λόγο, πως οι μόνιμοι σήμερα κάτοικοι – επί παραδείγματι - στην Κω είναι πάνω από 250 άτομα. Άλλοι τόσοι πηγαινοέρχονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, μεταξύ Αγγλίας και Κω! Άλλοι 500, εκτιμάται πως μένουν στο νησί περί τους επτά με οκτώ μήνες! Κάποιοι εξ αυτών – κυρίως συνταξιούχοι – είναι ιδιαίτερα εσωστρεφείς και “κλειστοί” στις παρέες τους με ντόπιους κατοίκους! Δίνουν δηλαδή, την εντύπωση πως ανήκουν σε κλειστές ομάδες – σέχτες – αιρέσεις!

Αυτή η έντονη παρουσία του αγγλικού στοιχείου στα Δωδεκάνησα προβληματίζει την ελληνική Πολιτεία;

Προβληματίζει τα αρμόδια Υπουργεία της κυβερνήσεως;

Προβληματίζει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Γνωρίζουν τη έντονη δράση των Τούρκων πρακτόρων;

Και εάν ναι, έχουν αναπτύξει ανάλογη δράση προκειμένου να ξηλώσουν αυτά τα κλιμάκια που απεργάζονται σχέδια καταστροφικά για την Πατρίδα Ελλάδα;

Μετά ταύτα επανέρχομαι…