Οδηγός κατέβασε όλους τους επιβάτες όταν αρνήθηκαν να κάνουν χώρο στον ανάπηρο άντρα - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Οδηγός κατέβασε όλους τους επιβάτες όταν αρνήθηκαν να κάνουν χώρο στον ανάπηρο άντρα

featured image

Ένας οδηγός λεωφορείου από το Παρίσι πήρε τον τίτλο του “ήρωα” αφού διέταξε όλους τους επιβάτες από το όχημά του να κατέβουν επειδή δεν έδωσαν τη δυνατότητα σε έναν άντρα που είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα να επιβιβαστεί.

Ο Francois Le Berre, ο οποίος έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, περίμενε υπομονετικά σε μια στάση λεωφορείου στο Porte de Clichy στα προάστια της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Όταν έφτασε το λεωφορείο, η ράμπα κατέβηκε, αλλά οι επιβάτες δεν έκαναν στην άκρη για να του αφήσουν ελεύθερο χώρο, αφήνοντάς τον έξω.

Francois Le Berre, pictured, who has multiple sclerosis, could not get on a Paris bus because other passengers refused to move, until the driver forced everyone else off 

Βλέποντας το σκηνικό, ο οδηγός φώναξε “Τερματικός σταθμός”, δίνοντας εντολή σε όλους να αποβιβαστούν, πριν ανεβάσει τον κ. Le Berre στο λεωφορείο και πάρει εκείνο και τον αδελφό του στο σπίτι τους.

Ο κ. Le Berre δήλωσε: “Χθες, ενώ περίμενα το λεωφορείο στο Παρίσι, γέλασα γιατί κανείς δεν ήθελε να μετακινηθεί.”

“Οταν κανείς δεν κουνήθηκε, ο οδηγός σηκώθηκε και είπε: “Τερματική στάση, κατεβείτε από το λεωφορείο!”

“Μετά από αυτό, ο οδηγός ήρθε να με δει και είπε, ‘εσύ και ο βοηθός σου, μπορείτε να συνεχίσετε, και οι άλλοι, μπορείτε να περιμένετε για το επόμενο!’”

Μιλώντας στο Huffington Post, ο άντρας είπε ότι ο οδηγός του λεωφορείου του είχε πει ότι «όλοι μπορεί να χρειαστούν μια αναπηρική καρέκλα κάποια στιγμή στη ζωή τους».

Spotting the problem, the driver shouted

Αφότου περίμενε να κατέβουν οι υπόλοιποι επιβάτες, ο οδηγός πήγε να μιλήσει στον κ. Le Berre και τον αδελφό του και τους είπε ότι μπορούσαν να πάρουν το λεωφορείο.

Η εταιρεία αστικών λεωφορείων του Παρισιού ζήτησε λεπτομέρειες, ώστε να τιμήσει τον ευγενικό οδηγό.

“Ο οδηγός του λεωφορείου είναι ένας ήρωας!” είπε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έγραψε: “Συγχαρητήρια στον οδηγό του λεωφορείου, αλλά ντροπή στους επιβάτες!”

“Μπράβο στον οδηγό που σταμάτησε το λεωφορείο του για να επιτρέψει στο άτομο με αναπηρία να ανέβει,” έγραψε ένας τρίτος.

“Πολύ καλό μάθημα. Ελπίζω οι άλλοι επιβάτες να καταλάβουν.”