Χριστοφιλοπούλου: Η Εξεταστική για την Υγεία πράξη πολιτικής εξόντωσης αντιπάλων - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Χριστοφιλοπούλου: Η Εξεταστική για την Υγεία πράξη πολιτικής εξόντωσης αντιπάλων

featured image

Τη δημοκρατία βλάπτουν οι διαρροές της κυβέρνησης σχετικά με την Εξεταστική της Υγείας, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία τόνισε ότι η εξεταστική συστάθηκε μόνο και μόνο ως πράξη πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού σε καμία περίπτωση δεν έχει προκύψει ποινική ευθύνη για πολιτικά πρόσωπα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλυτικά η δήλωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου:

«Οι διαρροές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το πόρισμα στην Εξεταστική της Υγείας, πριν ακόμα κατατεθεί και συζητηθεί ευτελίζουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τη δημοκρατία. Τα μυθεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν έχουν ούτε νομικό ούτε αποδεικτικό έρεισμα στις εργασίες της Επιτροπής.

Δικαιώνεται, δυστυχώς, ο αρχικός μας φόβος. Η Εξεταστική συστήθηκε μόνο και μόνο ως πράξη προεκλογικής πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων. Όχι για να λάμψει η αλήθεια. Στις επιμέρους υποθέσεις (Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ) δόλια κατάχρηση δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα ούτε προέκυψε, ούτε καταλόγισε κανείς πλην του γνωστού πλέον συκοφάντη Π. Πολάκη. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν και αναπαράγουν τις προσφιλείς τους μεθόδους και την επιχειρηματολογία των κουκουλοφόρων της Νοβάρτις.

Εκεί όμως που υπήρξε σκάνδαλο, στην αλόγιστη σπατάλη και τη διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της δεξιάς το 2005-2009, η εξεταστική αντί να ασχοληθεί σε βάθος, επέλεξε το «κουκούλωμα». Διότι η πραγματική ζημία του Δημοσίου προκύπτει από την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 2,43 δις ευρώ το 2004 στα 5,1 δις ευρώ το 2009. Δαπάνη, που με πρωτοβουλίες, ανθρώπων που τώρα στοχοποιούνται, έπεσε στα 2,8 δις. ευρώ την περίοδο 2009-2011 και στα 2 δις. το 2014.

Την ίδια στιγμή, η ίδια Εξεταστική επιλέγει συνειδητά να σιωπήσει και να αφήσει στο απυρόβλητο τα έργα και ημέρες των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορούν τις αλχημείες Πολάκη στις προσλήψεις των ΜΕΘ, είτε την παράλειψη ανατιμολόγησης των φαρμάκων το 2015, που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να κερδίσουν εκατομμύρια σε φάρμακα που οι τιμές τους θα μειώνονταν. Ποιος ζημίωσε λοιπόν και ποιος ωφέλησε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία;

Στο Κίνημα Αλλαγής μας ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια. Να βγουν όλα στο φως. Να ελεγχθούν όλοι και όλα. Αλλά όχι με διαρροές, συκοφαντίες και στημένα πολιτικά παιχνίδια».